İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde birçok dernek ve ticaret odası ortaklığıyla kurulan Alsancak İZFAŞ'ta beklenmedik bir olay meydana geldi.

Başıboş köpekler insanlara saldırıyor

Fuar alanını ziyaret eden vatandaşlar, alanda bulunan köpeklerin saldırısına uğradı. İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.'de gerçekleşen olayla ilgili görüşleri alınan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İşsizlik oranları düşüyor! İşsizlik oranları düşüyor!

"Can güvenliğim yok"

"Evcil köpeğimi fuara getiremiyorum çünkü bir anda başıboş köpekler etrafımızı sarıyor ve köpeğimin can güvenliği kalmıyor" diyen A.P. isimli vatandaş, "Bu bir süredir böyle devam ediyor. Umarım bir an önce çözüme kavuşur." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki tehdit çok büyük!

Sokak köpeklerinin sayısının kontrolsüz şekilde artması Alsancak'taki riskin boyutunu gözler önüne seriyor. İnsanların uğrak yerlerinden biri olan Konak'ın Alsancak semtinde 5 bin 500'e yakın vatandaş yaşıyor. O kişilerden biri olan Fehmi Alaca isimli vatandaş, "Kızım her sabah okula fuar içinden geçerek gidiyor ancak başıboş köpekler yüzünden büyük endişe duyuyoruz. Bu nedenle elimizde sopalarla sabah kızımı fuar içinden geçerek otobüse bindiriyorum" diyerek durumun vahametini ortaya koyuyor.

Köpek pisliği apayrı dert!

Vakit geçirmek için fuar alanında bulunan Feyza Gül isimli vatandaş, köpeklerin etrafa pislemesi konusuna dikkat çekti. Gül, "Küçük bebeğim var. Fuar alanında vakit geçirmek için sürekli geliyoruz ancak hijyen konusunda büyük sıkıntı var. Çocuğumu pusetinden indiremiyorum çünkü heryer köpek pisliği." diye konuştu.

"Bisiklet bile binemiyoruz"

Çocuğuyla fuar alanında bisiklet sürme etkinliği yapan bir başka vatandaş P.O.E. ise, "Küçük çocuğum var, fuarda araç trafiği olmadığı için bisiklet binmeye buraya geliyoruz ama sokak köpekleri olduğu için maalesef rahatça gezip dolaşamıyoruz." diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Cumhuriyet kapısında çığlık sesleri!

Birçok girişi bulunan fuar alanının Cumhuriyet kapısının karşısında oturduğunu belirten Buse Fidan, "Akşam saatlerinde 1424. Sokak ve Cumhuriyet Kapısı arasında hava karardıktan sonra sokağa çıkamaz olduk. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sabaha kadar insanların çığlıklarını duyuyoruz. Sürekli gelen geçen herkesi rahatsız ediyorlar. Otoparka aracını park edenler gece güvenle evlerine gidemiyor." dedi.

Çalışanlar da durumdan şikayetçi

Köpeklerin saldırabilme ihtimalinden ötürü kendisine yakın olan kapı yerine alanın etrafından dolaşarak uzaktaki bir başka kapıya yönelmesi gerektiğini belirten Pelin Madenci, "Herkes farklı bir şey söyleyebilir ama fuar sokak değil. Benim de köpeğim var. Üzerimdeki koku nedeniyle bana yaklaşıyorlar ama birkaçı bir araya geldiğinde çete gibi saldırgan olabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Her an tetikte olmak zorunda mıyız?"

"Metroda Hilal durağından inip katlı otoparktan aracımı almaya giderken ara sokakta 6-7 tane köpek saldırısına maruz kaldım. Katlı otopark ve çevresinde köpekler çok fazla. Bu duruma yetkililerden bir çözüm bulunmasını istiyorum." diyen vatandaş Yılmaz S., "Eşimle birlikte her an tetikte olmak zorunda mıyız?" sorusunu sorararak yetkililere seslendi.

Neden bu kadar fazlalaştılar?"

Özel bir hastane çalışanı olan T. A. da başıboş köpeklerin tehlikesini en yakınında hissedenlerden biri olduğunu belirtirek "Gece nöbetinden çıkıp fuar içinden evime sabah çok erken saatlerde gidiyorum. Tramvay durağı lozanda. Cumhuriyet kapısını kullanıyorum. Her sabah köpeklerden korkarak açık havanın yanından geçerek ilerliyorum. Bazen uyuyorlar bazen bir tanesi havlama başlayınca hepsi birden saldırıya geçiyorlar. Kadın olduğum için güvenle fuardan geçiyordum her zaman ama neden bu kadar fazlalaştı bu köpekler bilmiyorum." şeklinde konuştu.

"Yürümek bile imkansız"

Spor yapmak için fuar alanından faydalanan Kasım Esingöl, "Benim de evimde 2 tane kaniş cinsi köpeğim var. Birkaç kez yanımda getirdim ama bırakın sporu yürümek bile imkansız. 8 yıldır ailemizin bireyi olmuş evcil köpeklerimi maalesef fuar gibi harika bir ortama getirmeye korkuyorum." sözleriyle duruma isyan etti.

"Tuvaleti kullanamadık"

Çocuklarını lunaparka götüren ve ihtiyaç gereği tuvaleti kullanmak isteyen Firüze Kalkanoğlu, "Bir anda 6-7 tane köpek yatıyordu. Cesaret edemedik tuvaleti kullanmaya. Sanırım bu yeterli ne demek istediğimi anlamışsınızdır." dedi.

"Ekmek getirdim yemediler"

76 yaşındaki Dönmez A. daha önce fuarda köpek saldırısına uğradığını ancak elindeki bastonla savuşturabildiğini belirtirken "Yine saldırabilirler. Köpeklerin saldırısından korktuğum için maalesef sabahları kuş sesleri dinlediğim fuara gelemiyorum. Evet onlar da aç. ve yemek bekliyorlar. Ben emekli ve yalnız yaşıyorum. Gelirim onlara mama alacak kadar yok. Ekmek getirdim birkaç sabah ama yemediler." şeklinde konuştu.

Arabasından inemeyen var!

Hatay tarafında oturduğunu söyleyen bir diğer vatandaş ise geldikleri özel hastanede araçlarından inemediklerini söyleyerek yetkililerden konuyla ilgili yardım istedi.

"Başıboş köpeklerin olmamasını istiyoruz"

Bölgedeki bir kliniğe sahip olduğunu söyleyen Z.D., "Fuarı çok kullanıyoruz. Hastalarımızın bir çoğu yabancı uyruklu. Onları zaman geçirmeleri için fuara yönlendiriyoruz. Geçtiğimiz ay yaşlı ve hasta olan bir misafirimizin etrafını fuarın içinde güpegündüz sarmışlar. Kadının tansiyonu çıkmıştı kliniğe geldiğinde." derken "Sokak köpekleri konusunda acil önlem alınmasını ve özellikle fuarda başıboş sokak köpeklerinin olmamasını istiyoruz." çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi