Başarılı bir futbol takımı olabilmek ayrı bir şeydir, bir kulüp; bir camia olabilmek ise apayrı bir şeydir. Örneğin Başakşehir Futbol Kulübü ne kadar sportif başarı elde ederse etsin, sadece bir futbol takımıdır. Siyasetten aldığı rüzgâr birgün kaybolduğunda yok olması kaçınılmazdır. Altay Spor Kulübü ise kökleri 104 yıllık geleneklerden gelen bir camiadır. Kulüp maddi anlamda en sıkıntılı günler yaşadığı, futbol takımı 3. Lig'e düşüp, transfer yasaklısı duruma geldiğinde işte bu camia ruhu kendini göstererek Altay'ın küllerinden yeniden doğmasını sağladı.

Altay Kulübü en zor günlerinde dahi 16 Ocak kuruluş yıldönümlerine ara vermedi. Çok az kulüpte görülebilen, camiayı bir araya getiren etkinlikler en karanlık günlerde bile sürdü. Orada yaşanılan beraberlik duyguları ise karanlığa ışık oldu. Bir tarafta 1914 Altay Taraftarlar Derneği en zor günlerde taraftar sayısını koruyacak, tribünlerin eriyip yok olmasını engelleyecek etkinlikler düzenlerken, diğer tarafta parçası olmaktan büyük onur yaşadığım Altay Sosyal Dayanışma Derneği de camia bütünlüğünü koruyabilmek için çabalar gösterdi. Kulübe olan bu bağlılık, sevgi, aşk, sadakat Özgür Ekmekçioğlu gibi belki de adını Altay, İzmir, Türkiye futbol tarihine yazabilecek bir genci motive etti ve Altay 2 yılda 2 defa şampiyon olarak hak ettiği ligin bir altına ulaşmayı başardı.

Türk futbol tarihinde deplasmana ilk yolculuk yapan takım, Türkiye Kupası'nı Anadolu'ya getiren ilk takım, Avrupa'da ülkemizi ilk defa temsil eden Anadolu takımı olma ayrıcalıklarına sahip Altay bugünlerde yine Türkiye'de ilkler listesine girme yönünde hazırlık içinde. Şu ana kadar çok az kulübün sahip olduğu marş ve taraftar besteleri albümü için geri sayım başladı. Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nin gözbebeği projesi için aylardır hazırlık yapıldı, stüdyo kayıtları alındı. Artık albüm için son düzenlemeler yapılıyor. İçinde müzisyen Aydın Tosya tarafından sözleri yazılıp bestelenen ve sanatçı Sedat Yüce tarafından okunan yeni Altay Şampiyonluk marşını da barındıran albümde eserler hep Altay tribünlerinin kendi ürettiği çalışmalar. Bazı eserler için telif görüşmeleri sürdüğü ve bazı detayların sürpriz olarak kalıp, albüm kişilerin eline ulaştığında görülmesi amacıyla albümle ilgili çok detay vermek istemiyorum. Ama hem kazanılan şampiyonluğun kutlanması, hem Ağustosun ikinci haftasında başlayacak liglere merhaba diyebilmek hem de albümü ilk defa hep beraber dinleyebilmek için 31 Temmuz Salı akşamı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Sedat Yüce ve Musicana Band ekibinin sahne alacağı muhteşem bir gece düzenleniyor. Bu geceye hem Altay Sosyal Dayanışma Derneği hem de 1914 Altay Taraftarlar Derneği katılım gösterip hazırlıklar yapıyorlar. Her iki dernek de gecenin muhteşem yaşanması için sürpriz hazırlıklar içerisinde.

Bu birliktelik, inanç olduğu sürece Altay hep var olacaktır. Bu muhteşem gecede tüm İzmirlileri, şehirlerinin takımına yakın olmaya, beraber olmaya ve yeni sezonda Altay tribünlerinde olmaya davet ediyorum.