Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayet iddianamesine ilişkin önemli detayları paylaştı. Ateş, eşinin göz göre göre öldürüldüğünü belirterek, sürecin nasıl işlediğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Kan davasına dönüştürüldü”

Ayşe Ateş, eşinin yaşadığı süreci, “Önce hakaretler ve iftiralar, sonra korkutma taktikleri devreye girdi. Sinan'ın yanında duran arkadaşlarına düşman kesildiler. Onları taciz etmeye başladılar. Çağrı Ünel'e yapılan saldırıda bir genç hayatını kaybetti. Bu olayı, Sinan'ın itibarını zedelemek için kullanıldı. Ardından bu durum bir kan davasına dönüştürüldü. Amaçlarına ulaşmak için bu süreci manipüle ettiler" ifadeleriyle anlattı.

“Bu olayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum”

Ateş, CHP lideri Özgür Özel'in kendisine eşinin ölümüyle ilgili olarak "Devlet Bahçeli'nin dahli olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben Devlet Bahçeli'nin bu olayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdiğini söyledi.

“Sanki tesadüfi bir şekilde hareket ediyorlar”

"Kurumsal kimlikleri kullanarak tehdit edildiğini ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Ateş, “Sinan Ateş, Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından açıkça tehdit edildi ve iftiraya uğradı. Bu kurumsal kimlikleri kullanarak Sinan'ı öldürdüler. Sonrasında bana ve aileme tehditler savurdular. Bu cinayeti işleyenler ve onların bilgileri, deliller ve suçlar dosyada sabitken, hala sanki tesadüfi bir şekilde hareket ediyorlar. Oysa hepsi gayet organize bir suç örgütü gibi davranıyorlar” dedi.

Özel, "Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi" Özel, "Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi"

“Bu bence Sinan'ın neden öldürüldüğünün cevabı”

Ayşe Ateş ayrıca, eşinin öldürülme nedenini anlatırken bir anısını paylaştı. Ateş, “Bir gün eve geldi ve dedi ki, 'Birileri yanıma geldi, önüme bir çanta para koydular. Dedi ki al bu parayı, devamı da var. Siyaseti bırak, bu işleri bırak. Sana dünyanın neresinde olursan ol, hayatının sonuna kadar para sıkıntısı çekmeyeceksin. Tek şartları var, bu işleri bırak. Bu bence Sinan'ın neden öldürüldüğünün cevabı” ifadelerini kullandı.

Editör: Adnan Karabulut