İngiltere'de yapılan bir ankette, yetişkinlerin %44'ünün banyo havlularını 3 ayda bir yıkadığı ortaya çıktı. Uzmanlar ise bu sonuca şaşırdıklarını ve hijyen açısından endişe duyduklarını belirtiyor.

Dr. Sally Bloomfield, havluların en az haftada bir kez yıkanması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, milyonlarca mikrop barındıran havluların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Yaz aylarında ortopedik travmalar artıyor Yaz aylarında ortopedik travmalar artıyor

Havlularda biriken mikroplar, mantar enfeksiyonları gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabilir. Özellikle kesik ve sıyrıklar yoluyla bulaşan mikroplar, enfeksiyonlara ve ciddi sonuçlara yol açabilir.

Kimler daha dikkatli olmalı?

Başkalarıyla birlikte yaşayanlar, havlularını daha sık yıkamalı ve kişisel eşyalarını başkalarınınkilerle aynı çamaşırda yıkamamalıdır. Yalnız yaşayanlar için bile, havluların iki haftadan uzun süre kullanılmaması öneriliyor.

Cilt sağlığı için önemli:

Dermatolog Dr. Cristina Psomadakis, cilt sorunları yaşayanların havlularını daha sık yıkaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, yüz ve vücut için ayrı havlular kullanılmasını öneriyor.

Çamaşır yıkama önerileri:

Dr. Bloomfield, havluları düzenli olarak düşük sıcaklıkta yıkamanın, arada bir yüksek sıcaklıkta yıkamaktan daha etkili olduğunu söylüyor.

Kaynak: Haber Merkezi