Alışmayacağız diyorlar, ölümlere alışmayacağız. Alışmadık mı peki, alıştırmadılar mı? Hem zaten ölmüş olanlar ölümlere alışmayacağız dese ne çıkar. Ölmüşüz biz, bitmişiz, çürümüşüz...
Ölmüşüz diyorum çünkü ölmek sadece nefesin dudaklardan çekilmesi değil. İnsan nefes alıp verirken, henüz ayaktayken de ölür. Nasıl mı? Gelin hep birlikte nasıl öldüğümüze bakalım, çürüyen neslimize...
Hani herkes unuttu ya!..
Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 236 kişinin de yaralandığı terör saldırısının hemen sonrası, herkes can derdine düşmüş, oradan oraya koşuyor. Sığınacak bir köşe, tutacak bir el arıyor. Evlerine, otellerine gitmek isteyen yerli yabancı yüzlerce insan bir telaşla taksi çeviriyor ama ne görsünler bizim taksiciler müşteri seçiyor. Sadece turistleri alıp onlardan da normalde 20 dolar olan mesafe için 100 dolar ücret istiyorlar.
 
Bütün TV kanalları patlamayı son dakika haberi olarak veriyor. Herkesin gözü kulağı haberlerde, tam o vakitler bir TV kanalında canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı baş danışmanı Yiğit Bulut saldırı ile ilgili yapılan haberlere çok kızıyor. 'Abartmayın' diyor ve ekliyor; 'Bir ülkede bir bomba patladıktan sonra bunun üç beş dakika haberini yapmak bu haberi abartmak yalan haber yapmak size zevk mi veriyor' diyor.
Çok geçmeden, her saldırıdan sonra olduğu gibi daha alana ambulanslar bile gelmeden RTÜK'ten yayın yasağı kararı geliyor. Facebook'a, Twitter'a erişim engelleniyor. Yayın yasağı kararını eleştirenlere kızan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, vatandaşlar için 'Umarım böyle bir patlamada can verirler' diyor.
 
Saldırıdan yarım saat sonra, bir ses de İzmir'den geliyor. AKP İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli büyük oyunu görüyor ve 'Atatürk Havalimanımızda iki adet patlama meydana gelmiş. Diplomatik olarak aldığımız her galibiyetten sonra (Bu galibiyet Rusya'dan ve İsrail'den özür dilemek olsa gerek) bir olay, yılmayacağız' ifadelerinin yer aldığı bir tweet atıyor. Sonra nedense attığı tweeti siliyor.
Bitmiyor. Patlamanın üzerinden daha bir saat geçmeden, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner saldırının ardındaki büyük sırrı çözüyor. Metiner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmanın saldırıyla bağlantılı olduğunu ileri sürerek, 'İstanbul havalimanında patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşması tesadüf değil. Bütün bu yaşanan gelişmelerden kim rahatsızsa, fail odur' diyor.
Sözü bu kez AKP Grup Başkanvekili İlknur İncesöz alıyor. Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya istifa çağrısı yapan milletvekillerine tepki gösteren İncesöz, "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde 'Hükümet istifa etmedi, şu istifa etmedi, bu istifa etmedi' Türkiye'ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı" diyor. Ufak bir şey diyor, ufak bir şey...
Ve son sahne...
Saldırının üzerinden henüz bir gün geçmiş, 45 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralı, Güneydoğu'dan 10 askerin şehit olduğu haberleri geliyor. 23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı şehitlerimiz var diye iptal edenler konfetilerle, balonlarla bayram havasında köprü açılışı yapıyor. Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısına ve diğer terör saldırılarına verilen en güzel yanıtın Osmangazi Köprüsü olduğunu belirterek, 'Bugün burada bayram havası yaşıyoruz' diyor. Köprü üzerinde bakanlar, başbakan yardımcıları, belediye başkanları ile gayet mutlu bir şekilde selfieler çekiliyor. Köprüden geçen bazı vatandaşlar da açılışı göbek atarak kutluyor.
Aynı dakikalarda Fransa'da devam eden Avrupa Şampiyonası maçı öncesi stadı dolduran binlerce kişi Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuyordu...
Gelin şimdi dönüp bir kez daha bakalım kendimize, çürüyen neslimize. Bakalım ki görelim, ölü kimin, yasını kim tutuyor. Madem ki biz seçtik bu hikâyeyi yazanları tepemize, yaşayan kim, kimler ölüyor, çürüyen kim, görelim? 
Güzel şeylere hasret bu ülke, güzel günler umudu ile bayramınız şeker olsun.