Konak, Bornova, Bayraklı, Buca, Gaziemir, Güzelbahçe Belediyesi ilk meclis toplantılarında yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. İlçelerine 5 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet edeceklerini vurgulayan belediye başkanları uyum ve birliktelik mesajları da verdi. 

'Konak'ı değiştirmek için yola çıktık'

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun başkanlığında yapılan  ilk olağan meclis toplantısında;  komisyon üyeleri, encümenler ve katip üyelerinin seçimi yapıldı.  Toplantıda konuşan Mutlu, Konak'ı değiştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Başkan Çınarlı Mutlu, konuşmasında: "Partimiz adına büyük bir değişim ve büyük bir baharı karşıladık. Liyakatli daha çok kadın ve gençle bir araya geldik, bu dönüşümün parçası olmaktan da bunun içinde yer almaktan da çok mutluyuz. Önümüzdeki 5 yılda Konak’ta tüm meclis üyeliğinin katılımı ve oy birliği kararların tarihe geçecek önemli kararlar alacağız. Tüm bu sorunlara har çözüm önerileri ve bunları yapma becerimizle buradayız. Önümüzdeki 5 yılda büyük bir değişiklik yaparak daha güçlü, daha yenilenmiş bir yaşanılabilir Konak için hiçbir mazeretimiz yok. Çok kuvvetli ekiple Konak’ı değiştirmek için yola çıktık. Birbirinden kıymetli ve heyecanlı bürokratlarımız, çalışacakları pazartesi sabahını büyük bir heyecanla bekliyor. Ayrıca bayramda da alandaydık. Sorunları yerinde saptayarak çözüme ulaştırmak için ilk adımlarımızı attık. Bir kadın belediye başkanı olmasıyla kadınların sesinin gür çıkmasını, gençlerin sosyal hayata katkıları olmasının yanı sıra engelliler için de engelsiz bir yaşam inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Konak Belediyesi Meclis 1. ve 2. başkan vekilleri, meclis divan katipleri, encümen üyeleri ve meclis ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi.

'Bornova'da hizmetler hayata geçecek'

Bornova Belediyesi’nin 2024-2029 dönemi ilk olağan meclis toplantısı Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında yapıldı. Başkan Eşki meclis açılışında yaptığı konuşmada, “Bornova’da 5 yıl boyunca halkımız için en güzel hizmetleri hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Bunu tüm meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla uyum içinde yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Komisyon üyeleri belirlendi

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu’nun da katıldığı ilk toplantıda Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri, Divan Katipleri ve İhtisas Komisyonu üyeleri belirlendi. Toplantıda 2023 yılı Bornova Belediyesi Faaliyet Raporu da oybirliğiyle onaylandı.  Meclis Başkan Vekilliğine Barbaros Taşer asil, Sait Tatlı da yedek olarak seçildi. Belediye Encümeni Ali İhsan Bayar, Ahmet Tokem ve Erol Mutlu olarak belirlenirken, Melek Kartal, Tansel Ertürk ve Levent Taşer ise Divan Katibi oldu.

 

Önal'dan eşit ve adillik vurgusu

Bayraklı Belediye Meclisi, 31 Mart seçimleri sonrası Belediye Başkanı İrfan Önal başkanlığında ilk oturumunu gerçekleştirdi.  Komisyon üyelerinin belirlendiği oturumda “Eşit ve adil hizmet” vurgusu yapan Başkan Önal “Geçtiğimiz süreçte bir seçim atlattık. Halkın iradesi bizden yana oldu. Bundan sonra yapılması gereken, Bayraklımızın daha iyi günlere gelmesi için hep beraber çalışmak. Kimseyi ötekileştirmeden, hangi partiye oy verdiğine bakmadan herkese eşit hizmet götüreceğiz. Bizler kendi projelerimizle yarışarak geldiğimizde harcadığımızın kamu parası olduğunu, fakir fukaranın, yetimin, öksüzün parası olduğunu unutmayacağız. Halkın vergileriyle yapacağımız harcamaları eşit bir şekilde halka döndüreceğiz. Biz hep hizmet noktasında birbirimizle yarıştık. Yine hizmeti veriyoruz. Ortaklaşarak yapabileceğimizden endişem yoktur. Bu yönüyle yeni 5 yılımızın ilk meclis toplantısını açarken bütün Bayraklıyla memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

'Buca'yı daha ileriye taşıyacağız'

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına Bucalılar büyük ilgi gösterdi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Duman, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Buca’mıza hizmet etmek için, Buca’mızı daha ileriye taşımak için hizmetimizi ve mücadelemizi yapacağız. Hepimizin için hayırlı uğurlu olsun. 5 yıl boyunca tüm meclis üyelerimizle birlikte uyum içinde, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla Buca'mıza hizmet edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Geçtiğimiz dönem iyi bir il başkan yardımcılığı yaptım. Buca’yı gerçekten sevdiğim için Buca'da yaşayan bir birey olarak bu yola çıktım ve parti büyüklerim, genel başkanım, genel başkan yardımcılarım uygun gördüler ve aday oldum. Kıymetli Bucalılar da teveccüh gösterdiler ve göreve başladık. Zaman içerisinde eylemlerimizle de söylemlerimizin bir tuttuğunu kıymetli Buca halkı da sizler de göreceksiniz” dedi.

Faaliyet raporu görüşüldü

Toplantıda iki yıl süreyle görev alacak başkan vekilleri, divan katip üyeleri  ve  bir yıl süreyle görev yapacak encümen üyeleri seçimi yapıldı. Buna göre başkan vekilliği yapacak isimler Hüseyin Benzer ve Ulaş Koç olurken; divan katipliğine Sedef Cem, Tolga Avcı ve Zülfiye Kula seçildi. Encümen üyeliğine seçilen isimler ise Eşref Dinçtürk, Mesut Karaboğa ve Hakan Dedebal oldu. Ayrıca toplantıda meclis üyeleri arasından Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne Sedef Cem, Turan Düzen; Tarihi Kentler Birliği’ne Mustafa Genç;  Enerji Kentler Birliği’ne Eşref Dinçtürk ve Ege Belediyeler Birliği’ne  Hacer Taş Gültepe seçildi. Yeni dönemdeki komisyonlarda görev alacak üyelerin seçilmesinin ardından 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'deki Belediye Başkanlarını TBMM'den Kutladı Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'deki Belediye Başkanlarını TBMM'den Kutladı

Gaziemir ortak akılla yönetilecek

Meclis başkanvekilleri, encümen ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçildiği 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısını yöneten  Gaziemir  Belediye Başkanı Ünal Işık, ilçeyi ortak akılla yöneteceklerinin altını çizdi. Işık, "Gaziemirlilere yakışan bir seçim süreci yaşadık. Demokrasinin gereği yapılan seçimler, kavgasız, gürültüsüz ve şaibesiz bir şekilde yapıldı. Seçim sonuçlarının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Birbirimizi dinlemeyi, birbirimizin eksiklerini tamamlamayı kendimize rehber edineceğiz. Bu mecliste Gaziemir’in lehine olan her şeyin oybirliğiyle geçmesi için ben ve grubum elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizlerin de aynı çabayı göstereceğinize hiçbir şüphem yok. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bütün yurttaşlarımıza eşit hizmet gitmesi için tüm meclis üyelerimizle birlikte eşit hizmet üretmemiz gerekiyor. Gaziemir’in hayrına olan her önerge başımın üstünde olacak. Grup başkanvekillerimizin sürekli diyalog halinde olması bizim doğru ve zamanında kararlar almasını sağlayacak. Oybirliği ile geçecek her karar beni sevindirecek” dedi.

Güzelbahçe'de uyum ön planda olacak

Güzelbahçe Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Günay, ilçeyi uyum ve birlik içinde yöneteceğini söyledi. Toplantıya CHP Güzelbahçe  İlçe Başkanı Devrim Seyre,İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş’da katıldı. Yeni dönemde önemli ve güzel işlere imza atacaklarını belirten Başkan Günay, “Göreve ilk kez başlayan saygıdeğer meclis üyelerimiz ile yeniden aday olup tekrar seçilerek aramızda bulunan meclis üyelerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. 2 aylık seçim dönemimizi geride bırakıp bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partimizin gençleşen ve değişen kadroları ile Güzelbahçe’mizde hangi etnik gruptan, hangi dinden, hangi partiden olursa olsun Güzelbahçe’ye hizmette hiçbir vatandaşımızı ayırmadan, sosyal belediyeciliğin gücünü ve aşkını tüm halkımız ile paylaşıyor olacağız. Yaş ortalaması en genç meclis üyesine sahip olduğumuz için de değişimin ayak seslerini bu meclis ve üyeleri ile yapmaktan onur duyacağım. Tüm Güzelbahçe’me teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Meclis Başkan Vekilliğine Işık Güneşdoğdu asil, Çağlayan Bilgen’de yedek olarak seçildi. Belediye Encümenine Ezgi Naz Soysal ve Ali Dönmez seçilirken, Ayşe Akın, Ezgi Naz Soysal asil, Mahmut Can Doğan, Işık Güneşdoğdu ise yedek Divan Katibi oldu.   Turgay Kılıç/ Burcu Yanar

Editör: Nurican ALBAYRAK