Yetenekten çok hataların damga vurduğu maçta, deplasman takımı Denizlispor, Altay karşısında 3-1’lik galibiyet aldı.

Karşılaşmaya Denizlispor çok hızlı bir giriş yaptı. Gerçekleşen ilk atakta top kornere çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda Taha Can’ın kafasında top üst direkten döndü, Abdülkerim tamamladı, bu kez de yan direkten döndü. Altay’ı kurtaran direkler oldu.

8. dakikada da kurtarıcı Denizlispor’dan Abdülkerim’di. Defans arkasına sarkan Kappel, sağ taraftan çizgiye inip orta yapmak yerine, hızına güvendi ve doğrudan kaleye gitti. Ceza alanına kadar girdi ama Abdükerim yetişti. Topa müdahale etmesi çok zor olsa da, Kappel topa vuracakken omuzuyla nizami bir şarj yaptı. Kappel de topu uygun pozisyonda olmasına rağmen auta attı.

***

Kappel tehlikeli bir oyuncu. Önünü açarsanız, başınız belaya girer. İlkinde kıl payı yırtan Denizli, sonrakinde yırtamadı. Kaçırdığı golün üzerinden 4 dakika geçmişken, Kappel yine boş kaldı. Bu sefer, soldan gidip Paixao’ya pas attı, Altay öne geçti. Bu golde kaleci Stachowiak, Paixao’nun önünü kapatmakta geç kaldı. Üzerine doğru biraz daha hızlı gitse, golü önleyebilirdi.

Beraberlik golü kornerden geldi. O kalabalıkta top ceza alanı içerisinde Alperen’in önüne geldi. Vuruşu hiç kimseye çarpmadı, top filelerle buluştu. Kornerde, ceza alanı içerisinde rakibi bu kadar boş bırakmak, rahat şut çektirmek ve çekilen şuta o kalabalık içinde kimsenin müdahale edememesi, hata değil, hatalar zinciridir.

Mehmet Akyüz’ün defans arkasına pası, Burak’ın koşusu, ceza alanına girişi, kalecinin soluna topu bırakışı… 1-2. Burak çok rahat bir gol attı ama bu kaleci Emre’nin hatasından kaynaklandı. Kalesini terk edip, açıyı kapatması gerekirken, kalesinde kaldı, sol tarafını tamamen boş bıraktı. Adeta ‘buraya vur, golünü at’ dedi.

***

İkinci yarıya Altay hızlı giriş yaptı. Gol için yüklendi, pozisyonlar buldu ilk dakikalarda ama sonrasında pozisyon bulmakta zorlandı. Defansta da büyük açıklar vermeye başladı. Kaleci Emre devreye girdi, tehlikeleri savuşturan isim oldu.

3. golde Burak arapası verdi, Özgür koşarak pası alan Taha Can’a müdahale etmek yerine, ofsayt olduğunu düşünüp sadece elini kaldırdı, golü izledi. Oysa arka taraftaki Gençer ofsaytı bozan kişiydi.

Golden sonra da yüklenen Altay oldu, pozisyona giren ve farkı artıracak fırsatları bulan Horozlar oldu. Ne goller kaçtı, ne goller…

***

Denizli rahat bir galibiyet aldı. Bu iyi tarafı idi ama çok net gol pozisyonlarını da harcadı, bu da kötü olan taraf. Sonuçta mutlu bir şekilde evlerine döndüler. Altay oynamaya çalıştı, başaramadı, çok hata yaptı, goller yedi. Golleri yedikçe oyun disiplininden koptu. 3 golden fazla yememesi sevindirici taraftı.

Altaylı taraftarlar, alınan bu mağlubiyet ve kötü oyun sonucu Teknik Direktör Mustafa Alper Avcı’yı istifaya davet etti.

***

Bahse değer 2 olaydan bahsedeyim. Mehmet, taç çizgisi üzerinde, taca giden topu kaleci gibi tuttu. Ya kendini saha dışında sandı ya da anlık gaflete düştü. Hakem el verdi. Özgür hakemden kart bekledi. Eskiden kart verme hareketi yapana sarı kart gösterilirdi. Son zamanlarda bu es geçiliyor. Mehmet de, Özgür de şanslıydı, kart yemediler.

Mohamed Daf, ilk kez bir lig maçında oynama şansı buldu ve 76. dakikada oyuna girdi. Top her ayağına geldiğinde taraftardan alkış aldı bir süreliğine.

Afyon düşüşte

Afjet Afyonspor, Gazişehir Gaziantep karşısında, kendi sahasında bozguna uğradı.

Karşılaşmaya Afyonspor deplasmanda oynarmışçasına başladı. Gazişehir yüklendi, Afyon defans yaptı. İleriye çıkamadı, kendi sahasına hapsoldu. Bunun üstüne, üst üste hatalar yaptı. Yapılan pas hataları, kaleci Rybka sayesinde golle sonuçlanmadı ama Türker'in Valle'den çok çok basit çalım yemesi gol getirdi.

Bu yenen gol sonrası Afyon, karşı kaleye gidebilmeyi başardı. Pozisyonlar da buldu ama pek net değildi.

Çıkarken kaptırılan topla hızlı hücum, farkı 2'ye çıkardı. Onur, Oğulcan'a yatarak müdahale etmek istedi ama topu sökmeyi başaramadı. Ceza alanına girip, pasını verdi, Gökhan takımının 2. golünü attı. Onur yatmak yerine ayakta kalsa, Oğulcan ile omuz omuza mücadele etse, bu gol gelmezdi. Her zaman derim, eğer kendi kalene yakınken, yüzde yüz emin olmadan topa yatarak müdahale etmemelisin.

***

İkinci yarıda Afyonspor daha etkili bir oyun sergilemeye başladı, 49'da da meyvesini aldı ve farkı 1'e indirdi. Beraberlik için bastırdı, bu sefer Gazişehir sahasından çıkamadı. Afyon, topa sahip olan taraftı ama ceza alanına kadar pek gidemedi. Sadece 2 kere gole yaklaşabildi. Onda da Yasin ceza alanı içinde müsait pozisyonda kafa vuruşu yaptı ama kaleyi tutturamadı. Ersel'in şutunu da kaleci Günay kornere çeldi.

Gazişehir'in tek silahı kalmıştı, hızlı hücum. Onu da pek yapamadılar fakat yaptıkları nadir ataklarda da gole çok yaklaştılar. 3. gol ise kornerden geldi.

Afyon yüklenmeye devam etti, defansta da açıklar vermeye. Özellikle 65'te oyuna giren Chabbi çok zor anlar yaşattı. Atakları sürükleyen, 3. golü atan ve de 4. golün asistini yapan isim oldu.

***

4-1'lik yenilgi, lige iyi giriş yapan Afyonspor için hiç beklenmedik bir skor oldu. Takım biraz kendine gelmeli.

Taç atışlarına da değinmeden geçemeyeceğim. Önce Yasin oyuna hemen başlamak için acele etti, tacı kullanırken bir ayağını yerden kaldırdı. Bu sayede daha uzağa göndermişti topu ama kural dışı idi ve hakem Erkan Özdamar'ın gözünden kaçmamıştı. Taç el değiştirdi. Sonrasında da Türker'in taç atışını hatalı buldu. Yine top rakibe geçmiş oldu.