Cezaevinde bulunan ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklu olan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubun gönderilmediği ortaya çıktı. Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, konuyla ilgili açıklama yaparak, mektubun gönderilmesini kendisini istemediğini belirtti.

5 Kasım'dan bu yana tutuklu olarak yargılanan Polat çifti ve diğer tutuklular, kara para aklama, vergi kaçırma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Ancak son günlerde yaşanan gelişmeler, dikkatleri üzerine çekiyor.

"Yerinde ama gecikmiş bir karar"

Geçtiğimiz günlerde, vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliye edilen Polat çifti ve diğer tutukluların, diğer suçlamalar nedeniyle tutukluluk hallerinin devam ettiği bildirildi. Bu durum, Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya tarafından "yerinde ama gecikmiş bir karar" olarak değerlendirildi.

Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, Polat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yazdığı mektubun gönderilmesine karşı çıktığını belirterek, "Ben gönderilmesini istemedim. Çünkü yeterli derecede, Sayın Cumhurbaşkanı'nın duyacağı şekilde biz avukat olarak medyada zaten konuşuyor, değerlendirme yapıyoruz. Bir mektubun etkili olmasını değil de, hukukun etkili olmasını istediğimiz için." İfadelerini kullandı.

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi mi? İşte konu başlıkları Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi mi? İşte konu başlıkları

Editör: Haber Ekspres