Bu çerçevede, belediyeler de bütçe dengelerini sağlamak ve kaynakları daha etkin kullanmak için bazı tedbirler almak zorunda kalıyorlar.

Bütçe Kullanımında Uygulanacak Tedbirler

Hizmet Öncelikleri Gözetilecek: Bütçe ödenekleri, hizmet öncelikleri gözetilerek tasarruf anlayışı içinde etkin ve verimli kullanılacak.
Ödeneklerin Amacı Dışında Kullanılmayacak: Tahsis edilen ödenekler, amacı dışında kullanılmayacak.
İhtiyaç Fazlası Harcamalardan Kaçınılacak: Hiçbir harcama birimi, ihtiyaç fazlası mal ve hizmet alımı yapmayacak.

Ödemiş’te 19 Mayıs coşkusu Ödemiş’te 19 Mayıs coşkusu

Taşınmaz Edinme ve Kiralanmasına İlişkin Tedbirler

Tasarruf Anlayışıyla Harcama Yapılacak: Ayrılan kaynaklar üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan tasarruf anlayışı içinde hareket edilecek.
Faaliyet Genişlemesinden Kaçınılacak: Faaliyet genişlemesi ve iş artışı yapılmayacak.
İhale Şartnamelerinde Uygunluk Sağlanacak: Faaliyet alanları dışındaki harcamalarda ihale şartnamelerine alakasız unsurlar dahil edilmeyecek.
Taşınmaz İşlemler İçin İzin Alınacak: Taşınmaz edinme, kamulaştırma ve kiralamadan önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınacak.

Basın ve Yayın Giderlerine İlişkin Tedbirler

Günlük Gazete Alımları Sınırlandırılacak: Belediyeler, görev alanları dışında günlük gazete alımı yapmayacak.
Elektronik Ortam Tercih Edilecek: İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik yayınlarda elektronik ortam tercih edilecek ve gerektiğinde sadece ihtiyaç kadar basılacak.
Bu tedbirler, belediyelerin mali yapısının analiz edilerek bütçe dengelerinin sağlanması ve kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasını amaçlıyor.

Editör: Egemen Sayın