Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına partisindeki yenilenme sürecine ilişkin mesajlar vererek başlayan Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz" dedi.

Erdoğan meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı coşku ve heyecanla icra ettik. Bu ilk il başkanları toplantısında son 5 ayın muhasebesini yaptık, illerimizin röntgenini çektik. Teşkilatımızın kararlılığı, dinamizmi karşısında hakikaten büyük bir gurur duydum.

ABD kongresinde Netanyahu'yu tek başına protesto etti ABD kongresinde Netanyahu'yu tek başına protesto etti

Yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. AK Parti'nin ayırıcı vasfı istişareye önem vermesidir. Daima ortak akılla hareket ettik. Bunu sürdüreceğiz. Seçimler dolayısıyla istişare kamplarımızı yapamamıştık. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştiriyoruz.

"Meclis tatile girmedem yasal düzenleme gerekiyor"

Milletvekillerimizle 7-8 Haziran'da, belediye başkanlarımızla 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz. Bu toplantıların şimdiden partimiz ve davamız için hayırlı olmasını diliyorum. Kongrelerimizle ilgili takvimimizi yakında ilan edeceğiz. Her kongre sürecini arkadaşlarımız arasında bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz. Öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor.

"Meclis başkanımıza destek vermeliyiz"

Yeni ve sivil anayasa girişiminde meclis başkanımızın çalışmalarına destek vermeliyiz. Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi tarftarıyız. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi