ESHOT, büyük veri analizi ve karar destek yöntemlerini kullanarak kentsel toplu taşıma erişim düzeylerini belirleyen bir dijital ölçüm modeli geliştirdi. Bu model sayesinde İzmir'deki her mahallede toplu taşıma hizmetlerine erişim kolayca ölçülebilecek ve ulaşım planlaması daha etkili bir şekilde yapılabilecek.

Başkan Aydın Pehlivan "Kalbimizde Atamız, umudumuzda gençlerimiz var" Başkan Aydın Pehlivan "Kalbimizde Atamız, umudumuzda gençlerimiz var"

Pratik Uygulama ve Faydaları

Model, coğrafi bilgi sistemleriyle entegre olarak çalışarak İzmir'deki 30 ilçede ve bin 65 mahallede veri topluyor. Bu veriler sayesinde toplu taşıma talepleri, varış noktaları, ulaşım süreleri ve nüfus gibi önemli faktörler değerlendirilerek doğru ve etkili kararlar alınabilecek.

Diğer Alanlara Etkileri

Bu yenilikçi model sadece ulaşım planlamasını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda trafik sıkışıklığı, hava kirliliği, enerji tüketimi ve ulaşım maliyetlerinin azalmasına da katkıda bulunacak. Ayrıca, yerel yönetimlerden şehir plancılarına ve akademisyenlere kadar geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından da benimsenecek.

Editör: Egemen Sayın