Dikili Kitap Günleri'nde siyaset ve yerel yönetim masaya yatırıldı Dikili Kitap Günleri'nde siyaset ve yerel yönetim masaya yatırıldı

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk törenine, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vekili Kadir Simitçioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk anıtı önüne çelenk sunmasıyla devam etti. Ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktılar.

Cumhuriyet Meydan’ında sona eren program, Tire Belediyesi Gölet Tören Alanı’nda devam etti. Kutlama programında liseli öğrenciler tarafından şiirler ve şarkılar okundu. Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anlatan gösteri, büyük beğeni topladı.

Tire Belediyesi Halk Oyunları topluluğu gösterileri ve liseli öğrenciler tarafından hazırlanan koreografi gösterileri sonrası program sona erdi.

Bu akşam saat 20.00’da İmam Hatip Camii önünden başlayacak olan Fener Alayı sonrası, Tire Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Gençlik Şöleni’’ etkinlikleri Ayasofya Caddesi’nde (Kafeler Sokağı) DJ Esen Yılmaz’ın sahne performansı ve İzmir’in ünlü gruplarından ‘’FONDİP’’ konseri ile devam edecek.

Editör: Sude Kula