İki gün süren kongre kapsamında 24 sözlü bildiri, 230 poster bildiri, tarım alanında başarılarıyla adını duyurmuş kamu ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı panel oturumları gerçekleştirildi.

Okullar ne zaman tatil oluyor? MEB açıkladı Okullar ne zaman tatil oluyor? MEB açıkladı

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’in Açıklamaları

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, kongreye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Günümüze kadar her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde yapılan bu kongreyi, 20’yi aşkın tarım eğitimi veren üniversite ve 700’ün üzerinde katılımcıyı, tarımda öncü, inovatif gelişmelere imza atmış bilim insanlarını, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan seçkin konuşmacı topluluğunu ve topraktan sofraya kadar sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek bu kongreyi 13 yıl aradan sonra yine Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”,

Tarıma Yön Verecek Gençlerin İfade Ettiği Vizyon

Kongreye katılım sağlayarak açıklamalarda bulunan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Oğulcan Christopher Coşkun ise, “Başta İzmir ardından Ege Bölgemiz ve Türkiye tarımının başarılı örneklerini ve çalışmalarını aktarmak üzere oturumlar sunumlar ve farklı etkinlikler planladık. Tarım gibi önemli bir sektörün ilerleyen süreçte yürütücüleri olacağımızı hatırlatmak isterim. Biliyorum ki, ileride tarımsal faaliyetleri yürütecek, kurumlarda görev alacak, geleceğin tarım politikalarını belirleyen ve yön veren kişiler bizlerin arasından çıkacaktır. Özellikle öğrencilik yıllarımızda katıldığımız bu derece önemli etkinlikler bizleri gelecekteki meslektaşlarımız ile ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren değerli büyükleri ve iş hayati vizyonu doğrultusunda buluşturuyor” şeklinde konuştu.

Editör: Nurican ALBAYRAK