YEMEK

Gurme Şehri Yolunda: Kırkağaç'ın Mutfak Kültürü Öne Çıkıyor

Manisa'nın lezzet dolu ilçesi Kırkağaç, zengin mutfak kültürüyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Abone Ol

Kırkağaç'ın meşhur Çakal Pideli Paça yemeği, Kırkağaç Kavunu ve Topalak yemeğinin ardından, Kırkağaç'ın 3. Coğrafi Tescil alan ürünü olarak kayıtlara geçti. Bu önemli gelişme, Kırkağaç'ın gurme şehri olma yolundaki iddiasını güçlendiriyor.

Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri Kalkınma Derneği'nin başlattığı çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Kırkağaç'ın zengin yemek kültürünün bu çalışmalarla ön plana çıkarılarak gurme şehri olma yolunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Kaymakam Oktay, Kırkağaç Zeytinyağı için de yerel tescil sürecinin devam ettiğini ve bu sürecin kısa bir zamanda sonuçlanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.