Öğrencilik yılları, lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için mükemmel bir zaman olabilir. Ancak, yurt odasında kısıtlı imkanlarla bile muhteşem lezzetler hazırlamak mümkün.

Artık her güzel yemeğin büyük bir mutfağı olması gerektiği algısı yerini, pratik tariflerin ve yaratıcı çözümlerin ön plana çıktığı bir döneme bırakıyor.

İşte hızlı ve pratik 3 tarif

1. Tost Makinesinde Pizza:

Bir dilim ekmek üzerine pizza sosu, rendelenmiş peynir ve favori pizza malzemelerinizi (mantar, sosis, zeytin vb.) ekleyin. Tost makinesinde kızartın ve sıcakken dilimleyip servis yapın.

2. Makarna Salatası:

Haşlanmış makarnayı büyük bir kaseye koyun. Üzerine konserve ton balığı, doğranmış salatalık ve domates, zeytin ve biraz mayonez veya zeytinyağı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve iyice karıştırın. Soğuk servis yapın.

3. Sandviç Wrap:

Yufka ekmeği veya lavaş üzerine dil peyniri, hindi füme veya tavuk dilimleri, marul, domates ve turşu yerleştirin. İsteğe bağlı olarak mayonez veya hardal sürün. Malzemeleri yufkanın kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik! Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik!

Bu pratik 3 tarif ile hem sağlıklı hem de hızlı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Editör: Sedef Didem Ezme