Başlık şu:

'Kur operasyonunda son perde! Uzmanlar yorumladı!'
Tüm yandaş basında, medyada var. Merak ettim, sizinle birlikte okuyup, irdeleyelim:
Kim kaleme aldıysa şöyle demiş: 'Türkiye'ye karşı önce Ağustos ayında ilk kur saldırısını, daha sonra 31 Mart seçimlerine birkaç gün kala ikinci kur saldırısını gerçekleştiren uluslararası birkaç banka, fon ve medya kuruluşunun içinde olduğu yapının, üçüncü saldırı için düğmeye bastığı ifade edildi.

Bak sen!

Ekonomistlerin analizlerine göre, özellikle Merkez Bankası'nın ve BDDK'nın başarılı Swap hamleleri sonrası bu silahı her geçen gün elinden alınan yapı tamamen algı operasyonlarına sarıldı. Daha önce yurt içinde vatandaşların dolara yönelmesi için güvensizlik oluşturmaya çalışırlarken, bu kez yapılan hamleleri hedef almaya başladılar.

Merkez'in adımları morallerini bozdu

'YSK'nın İstanbul seçimlerini tekrar kararı almasından sonra tamamen siyasi motivasyonla düğmeye basıldığını'  söyleyen ekonomi dünyasından uzmanlar kur saldırısında 3. Planın perde arkasını şöyle anlattılar: 'Mart ayının son haftasında seçimleri etkilemek için aldıkları pozisyona benzer bir pozisyon aldılar. Daha önceki operasyonların merkezinde yer alan JP Morgan ve Citibank'ın başını çektiği bir grup, yine Türk Lirası'na karşı açık pozisyon aldı.
Seçim kararı sonrası algıyı da bozmak için yanına Türkiye'ye her fırsatta operasyon çeken Bloomberg, Reuters ve Financial Times gibi yayınları alarak, ellerinde kalan tek araç olan manüplasyona sarıldılar. Merkez Bankası'nın dün attığı adımlar sonrası Dolar ve Euro'da meydana gelen düşüşlerle açık pozisyonda kaldılar. Bu kez hem atılan adımları boşa çıkarmaya çalıştılar hem de dövizin düşmesi için topyekün mücadeleyi itibarsızlaştırmaya çalıştılar.'

Kendileri söyledi, kendileri inandı

Yurt içinde, vatandaşların sadece son dönemde 3 milyar dolar üzerinde dolar bozdurması ile planları iyice bozulan yabancı grubun devreye bir kez daha algı hamlelerini aldığını belirten uzmanlar, 'Gecelik 15 milyar dolara yakın hacmin gerçekleştiği Dolar/TL piyasasına 1 milyar dolarlık bir dolar satışı ile müdahale edilmeye çalışıldığını, kesinlikle başarısız olunacağını ortaya attılar.
Halbuki, 1 milyar dolarlık bir satışın günlük ortalama 10-15 milyar dolarlık hacimde etkisi olmayacağını sadece kendilerinin bildiğini sanarak haberleri okuyanları da saf yerine koydular. 6,25'ten sonra dolarda geriye geliş ile planları iyice bozuldu' şeklinde bilgi verdiler.
Yazı böyle devem ediyor:

Belirsizlik silsilesi

Yazıyı kaleme alan belli değil. Uzmanlar belli değil. Yani; benim gibi ısrarla bakın ve okuyun, ama yazıda geçen uzmanlardan bir tanesinin bile ismini bulamazsınız. Ya haber işkembeden yazılmış ya da söz konusu uzman (!) görüşlerinin arkasında durma cesaretini bulamamış. Bir gazetenin ve gazeteciliğin düştüğü hale bakın?
Bu haber 'yandaş'ların amiral gemisinden tutun da kayıkçıya kadar hepsinde yer aldı. Hatta, isimleri bende bazı isimler şu yorumu yapıyor: 'İsimsiz uzmanlar olarak; Berat Albayrak ile Yiğit Bulut sanırım. Ekonomi çöktükçe komplo teorisi çoğalıyor!'
'Algı nasıl yapılır?
Patron korkusuna mabaddan nasıl haber uydurulur?'
Bunu yazanlar ilave ediyor:
'Merkez'in adımları morallerini bozdu!..'
Yani; Bütün büyük medya kuruluşlarına, bu saçma sapan ekonomi analizi gönderiliyor, büyük ihtimalle zorla yayınlatılıyor. Şunun komikliğine bakın?
Bu arada kendimize pay çıkaralım;
Bizi de dikkate alıp bu tür algı yaratacak yazılar, yorumlar gönderenlere teşekkür ederiz...

DİP EKSPRES

Yatırıma hazırız yeter ki engeller kalksın

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle çıkış arayan İzmir'deki  inşaat sektörünün 55 temsilcisi, önceki gün bir araya geldi. Şirket yetkilileri adına konuşan iş adamı Serdar Kolay ve yine sektörde uzun yıllar faaliyet gösteren mimar Ahmet Özcan açıklamalarda bulundu.
Serdar Kolay, 'Ruhsata Tabi İmar Yönetmeliği' kapsamında bulunan emsal kararların dışındaki yüzde 30'luk alanlarında emsale dahil edilmesi maddesi için  Danıştay'ın yürütme kararı almasından dolayı  şu anda inşaat sektörünün tam anlamıyla durduğunu belirtti.