İzmir'in şimdi hedefe daha yakın olduğunu, çünkü son dönemde Türkiye'nin dünyadaki ağırlığının da arttığını dile getiren Demirtaş, "Aday gösterilirsek 2020'yi İzmir'e getiririz. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız da olumlu bakıyor. Başbakanımız da aslında İzmir'e geldiğinde 'Evet' demişti, ama önüne geldiğinde tekrar düşünecektir tabii. Ankara'nın vizyonu bu olmamalı. Bir turizm kenti mi? 6 ay boyunca konaklama sağlanacak mesela, açılan o oteller sonra ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Oda olarak borsanın yeniden yapılandırılmasına destek verdiklerini, çünkü İzmir ekonomisinin ihracata dayalı olduğunu, bu yüzden de ABD ve Avrupa hastalanınca zor duruma düştüğünü anlatan Demirtaş, küresel ekonomik krizin Türkiye'deki yansımaları dolayısıyla borçların yığıldığını ifade etti. Demirtaş, "Bu yüzden de yüzde 30 gibi bir 'tefeci' faizine muhatap olundu. Sonra bu yüzde 24,5'lere düşürüldü. O da çözüm değildi tabii ve ardından bir tasarı çıktı" dedi.

Piyasanın düzeldiğinin söylendiğini, yüksek büyüme rakamlarının yakalandığını belirten Demirtaş, "Haydi bir gayrimenkulünüzü satın. İstediğiniz şekilde ve zamanda yapamazsınız" diye konuştu. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına da değinen Demirtaş, sürenin 36 ay tutulmasını eleştirdi. Vade konusunun mecliste önergelerle çözülmesi gerektiğini bildiren Demirtaş, 35 ayın yeterli olmadığını kaydetti. Borçları yapılandırmanın vadesi ve gümrüklerdeki ihtilaf konularının çözülmesi halinde, yapılandırmanın iş dünyasının lehine olacağını vurgulayan Demirtaş, iş alemine biraz daha nefes aldıracak vergi politikalarının geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Masum Türker, İTO ziyaretinin ardından DSP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda partiye katılanlara rozetlerini taktı. Türker burada yaptığı konuşmada DSP'nin tek bayrak, tek millet, tek resmi dil anlayışından vazgeçmeyeceğini ama kendi dilini kullanmak isteyenlerin özgürlüklerinin kısıtlanmasına da karşı olduklarını ifade etti. Laikliğin tehdit altında olduğunu savunan Türker, "(Değildir) diyenler iktidarın farklı yaşam tarzını yerleştirme çabalarına tam destek veriyor" dedi.