8 Mart etkinliğinde, Aliağa Belediyesi tarafından 2,5 yıl önce hayata geçirilen Sosyal Market Projesi'ne yaklaşık 4 bin kadının giyecek ve eşya yardımında bulunduğunu, yaklaşık 3 bin ailenin de Sosyal Market'ten yararlanıldığı belirtildi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kadınların sosyal dayanışmayı sağladığını söyledi.

Aliağa Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü, kentte sosyal dayanışmanın simgesi olan Sosyal Market'e destek veren ve yararlanan kadınları bir araya getirerek kutladı. Aliağa Belediyesi'nin "Kadınlarla Sosyal Dayanışma Çayı" etkinliği yüzlerce kadını bir araya getirdi. Kadınlar, Aliağa'nın en büyük katılımlı "8 Mart" etkinliğinde bir araya geldi.

ADER Lokali'nde düzenlenen etkinlikte kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihsel önemi hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte kadınların toplumda karşı karşıya olduğu sorunlar ve Sosyal Market'in kadınlara yönelik çalışmaları değerlendirildi. Konuşmaların ardından etkinliğe katılan yaklaşık 300 kadın, günü çay eşliğinde sıkıntılarından uzak bir gün yaşadı.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un eşi Emine Oğuz'un da katıldığı etkinlikte kadınları kapıda karşılayan Aliağa Belediyesi ve Sosyal Market yetkilileri konuklara karanfil hediye etti.


Sosyal Market 3 bin kişiyi sevindirdi

Etkinlikte, Aliağa Belediyesi tarafından 2,5 yıl önce hayata geçirilen Sosyal Market'in çalışmaları ve performansı ile ilgili bilgiler konuk kadınlarla paylaşıldı. Sosyal Market çalışanları yaptıkları konuşmalarda, Sosyal Market'e yaklaşık 4 bin kadının giyecek ve eşya yardımında bulunduğunu, yaklaşık 3 bin ailenin de Sosyal Marketten yararlandığını belirtildi.

Etkinlikte dünya emekçi kadınlar gününün tarihsel önemi, Türkiye'de kadın haklarının gelişimi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra sunulan ikramlar ile hoş gir gün geçiren kadınlar birbirleri ile sohbet ederek kaynaşma ve tanışma fırsatını yakaladı.
 
Başkan Oğuz; "kadınlar, sosyal dayanışmayı sağlıyor"


Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz, "8 Mart, Kadınlarla Sosyal Dayanışma Çayı" etkinliğine yoğun katılım olduğunu belirterek, kadınlara teşekkür etti. Başkan Oğuz 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak, "8 Mart dünya kadınlar gününde, kadınlarımızı bir araya getirerek hem sorunları paylaşmak hem de birlik ve dayanışma içinde bir gün geçirmek istedik. Kadınlarımızın yoğun katılımı bizi çok sevindirdi. Aliağa'da toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlayan ve özellikle kadınlarımızın el ele vermesiyle ayakta duran Sosyal Market Projemizi yaşatan kadınlarımızı bir arada görmekten büyük memnuniyet duydum. Yaklaşık 300 kadınımız bu anlamlı günde bir araya geldi. Aliağa'da ilk kez bu kadar yoğun katılımla 8 Mart etkinliği gerçekleşti" dedi.