İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve körfez kıyılarının yeniden tasarlanmasını öngören proje, kent dinamiklerini oluşturan çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerine anlatılıyor. Çoğu İzmirli olan Türkiye'nin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcılarının oluşturduğu 100'ü aşkın gönüllünün yer aldığı ekip tarafından hazırlanan 'İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı', farklı kesimlerin görüş ve önerilerine sunuluyor.
Katılımcı bir anlayış çerçevesinde şekillendirilen proje, ilk olarak ilgili meslek odaları ve belediyelerin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda tartışıldı.

Uzun tanıtım maratonunun bu ilk etabında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Zeki Yıldırım ve Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Bilgi Yarcı Bukrek ile Bornova, Çiğli, Bayraklı ve Konak belediyelerinin yetkilileri hazır bulundu. Projede görev yapan tasarım ekipleri, 4 bölgeye ayırdıkları kıyı şeridinin her bölümüne ilişkin proje sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Projenin 4 saatlik detaylı anlatımının ardından, belediye ve oda başkanlarının görüşleri ve önerileri dile getirildi.
 
İEKKK üyeleriyle toplantı
Projenin bir sonraki sunumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile ilgili ilçe belediyelerinin meclislerinde yer alan siyasi partilerin grup başkan vekillerinin davet edildiği toplantıda yapıldı.
İş dünyası, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kentin kanaat önderlerinin oluşturduğu İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun nisan ayı toplantısında da proje detayları anlatılarak görüş ve önerilere açıldı.
'İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı' başlıklı çalışma, İzmir medya kuruluşlarının temsilcilerine de yaklaşık 3 saatlik bir toplantıyla anlatıldı.

Görsel sunum eşliğinde anlatıldı
Projenin tanıtım çalışmaları, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) üye oda başkanları ve İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri için düzenlenen toplantı ile devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açılış konuşması yaptığı, tasarım ekibi yöneticilerinin de proje detaylarını anlattığı toplantıda, hazırlanan tasarımlar katılımcılarla paylaşılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mavişehir'den başlayarak İnciraltı'na kadar süren toplam 40 kilometrelik sahil şeridinin ve körfezin yeniden tasarlanmasını hedefleyen proje, toplantılarda canlandırmalardan oluşan görsel sunum eşliğinde anlatıldı. Toplantılarda Başkan Aziz Kocaoğlu ve tasarım ekibi yöneticileri, projeye ilişkin merak edilen soruları tek tek cevapladı.

Editör: Haber Merkezi