İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Alzheimer-Demans Merkezi üyeleri, aylar süren yoğun eğitimlerin ardından sahneye çıktı. Yaşları 55 ile 94 arasında değişen merkez üyeleri, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) unutulmaz bir performans sergiledi.

Dans ederek ve türkü söyleyerek sahne alan bu özel grup, izleyicileri adeta büyüledi. Sahnedeki enerjileri ve coşkularıyla herkesi etkileyen İzmirli gençler, yaşlarına meydan okuyarak gösterdikleri performansla alkış topladılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın desteklediği Sağlıklı Yaş Alma Alzheimer-Demans Merkezi, sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmıyor, aynı zamanda üyelerine sanat ve kültür alanında da fırsatlar sunarak yaşam kalitelerini arttırıyor.

“SAĞLIKLI YAŞ ALMAYI SAĞLAMAK MÜMKÜN”

Program İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar'ın konuşmasıyla başladı.

Herkesin yaş aldığını hatırlatan Uçar, “Yaş alırken içimizdeki çocuğu, içimizdeki genci, yaşama sevincini kaybetmemek mümkün. Sağlıklı yaş almayı sağlamak mümkün. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı yaş almanıza bir nebze de olsa katkıda bulunuyorsak ne mutlu. Yüzünüzdeki o gülümseme, kalbinizdeki mutluluğu yansıtıyor. Bu yaşa kadar ülke için çok büyük emekler verdiniz. Çocuklarınızı, torunlarınızı yetiştirdiniz. Şimdi ise sadece üretmekle kalmıyorsunuz, sizin gibi olup bu tip aktivitelere katılmayan büyüklerimize de örnek oluyorsunuz. Teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı. 

VİYANA VALSİ BEĞENİ TOPLADI

İzmir'in kültürel çeşitliliğini ve yaşam coşkusunu bir kez daha sergileyen özel bir etkinlik düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Alzheimer-Demans Merkezi üyeleri, unutulmaz bir performans sergilemek için sahneye çıktı. Ancak bu sefer, gösterilerine Viyana valsinin zarafeti ve ritmiyle büyük bir renk kattılar.

İzmir'de UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Değerler İzmir'de UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Değerler

Ege Üniversitesi Viyana Vals Grubu Topluluğu'ndan aldıkları özel eğitimlerle hazırlanan merkez üyeleri, 18-22 yaş arasındaki genç erkeklerle 55 ile 85 yaş arasındaki kadın üyelerden oluşan bir ekip halinde sahneye çıktılar. Dakikalarca süren muhteşem performansları, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Grup, hem çalgılarla hem de sesleriyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Ritim Grubu, Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Sağlıklı Yaş Alma Korosu, sevilen eserleri seslendirerek izleyicileri büyüledi. Ayrıca, Keşanlı Ali Destanı performansıyla da özel bir alkış aldılar.

Etkinlik sadece sahne performanslarıyla sınırlı kalmadı. Yaş almış bireylerin el emeği ürünleri de katılımcıların beğenisine sunuldu. Program, coşkuyla söylenen İzmir Marşı ile sona erdi

Muhabir: HABER MERKEZİ