Engellilere evde bakım (tedavi), ev temizleme, ücretsiz kitap servisi, kuaförlük hizmeti sunan Bayraklı Belediyesi, engelli araç sayısını da 2’den 3’e çıkardı. Halk oyunları eğitimi alan engelliler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gösteri yapmaya hazırlanırken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bizim için vicdanlarında ve ahlaklarında engeli olanlar engellidir” dedi.
Bayraklı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde engelli vatandaşlara farklı hizmetler sunuyor. Bu hizmetler sayesinde de engellilerin hayatlarını kolaylaşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Engelliler Merkezi’nde kaydı bulunan tüm engelliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Engelliler çeşitli hastalıklara ait iğne vurulmasından, şeker ve tansiyon ölçümüne, yara pansumanından, tedavisine kadar evde yapılabilen tüm sağlık hizmetlerinden ayaklarına kadar gelen sağlık çalışanları aracılığı ile faydalanıyor. Ayrıca belediyenin temizlik ekibi, engelli vatandaşların evlerini belli periyotlarla temizleyerek, onlara destek veriyor.

KURSLAR DÜZENLENİYOR


Bayraklı Belediyesi, engelliler için çeşitli meslek eğitim kursları da düzenliyor. Yıl boyu bu kurslarda eğitim görerek el işi emeklerini sergileyen engelli vatandaşlar bunları yine belediyenin kendilerine ücretsiz olarak tahsis ettiği stantlarda satarak ev bütçelerine katkı sağlıyor. Engelliler, kültür gezilerinde İzmir ve Ege Bölgesi’nin farklı turistik bölgelerin gezme imkanı da buluyor. Engelliler kuaför-tıraş hizmeti ve evlerine kitap servisinden de ücretsiz yararlanıyor.

TEKERLİ SANDALYELER YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR


Bayraklı Belediyesi, hayırsever vatandaşların desteği ile şimdiye kadar 200 engelliye tekerlikli, 20 tane ise akülü sandalye vererek onların yüzlerinin gülmesini sağladı. Öte yandan Belediyenin bünyesinde hizmet veren Engelliler Merkezi’nde engelli vatandaşlar hoşça vakit geçiriyor.

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bayraklı’da engelli sayısını yüksek olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sadece engelli vatandaşlarımızla ilgilenmesi için bir merkez kurduk. Onların her türlü ihtiyaçlarıyla görevli arkadaşlarımız yakından ilgileniyor. Bizim için vicdanlarında ve ahlaklarında engeli olanlar engellidir. Engelli araç sayımızı 3’e çıkardık. Hizmet Binası inşaatımız tamamlandığında Osmangazi hizmet binası engellilere tahsis edeceğiz. Böylece büyük bir engelli merkezimiz olacak. Elimizden geldiğince engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmek için katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, belediyenin halk oyunları kursuna katılan engelliler bir gösteri sunarak unutulmaz bir gecenin altına imza atmaya hazırlanıyor.