Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçedeki amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Büyükpark içindeki Nikah Sarayı tesislerinde yapılan toplantıya kulüplerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Bornova Belediyesi’nin son 3.5 yılda yaptığı proje ve hizmetlerle ilgili bir sunum yapan Başkan Sındır, spor kulübü temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Sındır, Ocak ayından itibaren Bornova Belediyesi’ne İller Bankası’ndan gelen payın binde 7’sini amatör kulüplere nakdi yardım olarak vereceklerini açıkladı. Sındır ayrıca top, forma ya da ayakkabı başta olmak üzere pek çok alandaki ayni yardımların da devam edeceğini ifade etti. Amatör kulüplere nakdi olarak daha da fazla yardım etmek istediklerini belirten Sındır, ancak yeni çıkan Büyükşehir Beleyeleri Yasası’nın bu konuda İller Bankası Payı’nın binde 7’si gibi bir sınır getirdiğini hatırlatarak, “Bu oranı yetersiz buluyoruz. Bornova’da amatör spor kulüplerinde binlerce gencimiz spor yapıyor. Oranın artırılması için Türkiye Belediyeler Birliği’ne başvuru yaptık” dedi. 

İlçede herkese spor olanağı sağlanması için pek çok proje ve hizmet ürettiklerini vurgulayan Sındır, “İki yıl önce açılışını yaptığımız Işıkkent Spor tesislerimizde yarı olimpik açık ve kapalı havuzlarda hemşerilerimize yılın 12 ayı yüzme imkanı sağlıyoruz. Yusuf Tırpancı, Pınarbaşı ve Doğanlar sahalarımızı yeniledik. Doğanlar’da İzmir’in en büyük stadyumlarından birinin inşaatına başlıyoruz. Pek çok branşta verdiğimiz spor kurslarımızla çocuk ve gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bunun yanında amatör kulüplerimize özel bir önem veriyoruz. Desteğimizi arttırarak sürdürüyoruz. Onların başarılı olması için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” dedi.

Bornova Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Metin Küçükoğulları da belediyenin verdiği desteğin kendileri için önemine dikkat çekerek, “Külüp yöneticileri adına Başkan Sındır’a çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar her zaman yanımızda oldu. Zor zamanlarımızda hep desteğini hissettik. Sağladığı imkanlar sayesinde spor yapılan tesislerde sıcak suyumuz bulunuyor. Ayrıca sporcularımız klimalı ortamlarda soyunup giyiniyor. Deplasmana giderken tüm ulaşım olanaklarımız belediye tarafından karşılanıyor. Başkanımız Sındır son derece başarılı çalışmalar yaparken spora da bu kadar önem verdiği için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.