Gülçin Karaegemen - Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Can Yücel Sokağı'nda bulunan işletmelerin sahipleri aylardır çözülemeyen kanalizasyon sorununa artık bir çözüm yolu bulunmasını istiyor. En ufak bir yağmur yağdığında suların geri teptiğini ve kafelerin kanalizasyon sularına maruz kaldığını anlatan işletme sahipleri, aylardır belediyeye gidip müracaat ettiklerini fakat bir çözüm yolu bulamadıklarını anlattılar. Tuvalet sularının en ufak bir yağmurda bile taştığını ve bu sorun ile 3 aydır karşı karşıya kaldıklarını aktaran işletme sahibi Hüseyin Sıkar, "Bir saat yağmur yağdığında bile kafemizi kapatmak zorunda kalıyoruz çünkü müşteriler kokudan ve sudan duramıyor. Bu sebepten dolayı müşterilerimizi kaybediyoruz. Hava yağışlı olduğunda zaten kimse kokudan sokağa giremiyor, sinek avlıyoruz. Sadece bir hafta sonu için bin 500 TL zararımız oluyor. Sürekli elimizde temizlik malzemeleri ile dolaşıyoruz. Kendi kendimize geçici çözümler üretiyoruz" dedi.

Kısa yollu çözümler

Şikayetlerini belediyeye bildirdiklerini ve  imza topladıklarını aktaran Sıkar, gece yarılarına kadar belediye ekiplerinin gelip logarları temizlemesi için beklediklerini ifade ederek, "Birkaç kere sokağa gelip, hortum girmiyor, sokak müsait değil, kamyon girmiyor gibi ifadelerle bizi oyaladılar. Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkes kendi işletmesinin logarını kendi temizletiyor. Kanalların biran önce belediye tarafından değişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Belediyeden çözüm alamıyoruz

Bir başka işletme sahibi Fadime Özbudak ise, koku ve sudan dolayı hizmet veremediklerinin altını çizerek şunları söyledi: "İşletmemizin tuvaletini bile kullanamaz olduk. Tuvaletin sifonu çekildiği zaman diğer tuvaletten çıkıyor. Alt yapı yetmediği için sular fışkırıyor. Her hafta ana logarın temizlenmesi gerekiyor ama maalesef belediye ekipleri tarafından temizlenmiyor. Bazen işletmenin mutfağını bile kapatmak zorundu kalıyoruz. Aylardır belediyeye şikayette bulunuyoruz ama bir sonuç alamadık. Haftada 4 gün kendi işletmemin logarını açtırıyorum ve her seferinde 60 TL ücret ödemek zorunda kalıyorum. Bunun yanında yer silmek için temizlik malzemeleri masrafları ile aylık giderlerim bin TL'yi buluyor. Maddi olarak bıraktık, manevi olarak artık sinirlerimiz gerildi. Herkesin kendi logarını haftada 4 gün temizletmesi çözüm değil, bu sokağın ana logarının kazılması ve soruna biran önce çözüm bulunması lazım."