Dikili Belediyesi ilçe genelinde organik tarımı yaygınlaştırmak ve kimyasal ilaçlama yapmadan ürün yetiştirmeyi teşvik etmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü ile önemli bir işbirliğine imza attı. Yapılan işbirliği kapsamında tarıma elverişli bölgelerdeki çiftçilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen zeytin ve meyve fidanlarının dağıtımına başlanıldı.

471 Üreticiye Meyve ve Zeytin Fidanı Dağıtıldı

Organik tarımın yaygınlaştırılması ve gerçekleştirilmesi konusunda vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışma yapan Dikili Belediyesi, Katıralanı, Mazılı, Merdivenli, Yahşibey, Demirtaş, Kabakum, Bahçeli, Kıroba, Kıratlı, İsmetpaşa, Yaylayurt, Kızılçukur, Esentepe, Bademli, Çukuralanı, Nebiler, İslamlar, Yenice, Salihler ve Salimbey Mahallelerinde zeytin ve meyve fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteğiyle yürütülen çalışmada Dikili ilçesinde yaşayan 471 üreticiye toplamda 7.400 adet zeytin ağacı fidanı ile elma, armut, erik, badem, dut, kayısı, şeftali, ayva ve vişneden oluşan 3640 adet meyve ağacı fidanı hediye edildi.

"Aziz Başkan Hep Yanımızda"

Dikili'de organik tarım için her şeyin uygun olduğunu ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 'İlçemiz genelinde organik tarımın en üst standartlarda yapılması için üreticilerimizden mahalle muhtarları aracılığıyla taleplerini aldık. Aldığımız bu talepler ve de yaptığımız bilimsel çalışmalar çerçevesinde en verimli fidan ve fide çeşitlerini belirleyerek, İzmir'imizin çalışkan, yürekli, üretici dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kapısını çaldık. Sağ olsun büyük başkanımız Kocaoğlu, her zamanki gibi desteğini bizden esirgemedi ve il genelinde gerçekleştirdikleri fidan dağıtımı çalışmalarında bizlere öncelik sağladı. Aziz Başkanımızın desteğiyle Büyükşehir'den temin edilen ilçemizin florasına uygun, daha fazla verim alınabilen, pazar payı ve ekonomik getirisi olan zeytin fidanı ile meyve fidanlarını üreticilerimize dağıtarak onların lokmasını büyütmek için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Eminim ki, önümüzdeki yıllarda Dikili'de üretilecek bu ürünler önemli bir marka olacaklardır. Bu önemli çalışmada büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlardan Teşekkür

Öte yandan, fidan dağıtımının gerçekleştirildiği mahallelerin muhtarları da, kimyasal ilaç kullanmadan yapılan doğal üretimin önemine değinerek, kendilerine bu konuda büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.