Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlamaları gündüz ve gece yapılan etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben, bayrak İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Belediye Meclis Üyeleri, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin'e şükran ziyaretinde bulundu.

Garnizon Komutanı'na yapılan ziyaretin ardından törenlere Foça Demokrasi Meydan'ında devam edildi.
Günün anlamına ilişkin konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "11 Eylül Foça'mızın özgürlüğüdür" dedi.
Başkan Demirağ, "Vatanımıza, bayrağımıza ve özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız. Gerçekten içinde yaşadığımız günler zor günler. Ama inanıyorum, içimizdeki vatanda sevgisi bu zor günleri yenecektir" diye konuştu.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın yaptığı konuşmanın ardından Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi, dans ve tekvando ekipleri gösterileri yapıldı.

Gece kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı

Gece gerçekleşen fener alayı, 'Piyano Eşliğinde Düetler' ve Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri'ne, yüzlerce vatandaş katıldı.
Fener alayı boyunca ellerindeki meşalelerle yürüyüp karanlığı aydınlatan vatandaşlar, marşlar söyleyip tek yürek oldular.
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Çağrıhan Erkan'ın projesi 'Piyano Eşliğinde Düetler' dinletisinde; vokal Atabey Aydın, viyolonsel-vokal Seher Aydın ve ney ile Oğuzhan Çakırefe sahne aldılar. Piyano ile klasik ezgiler üzerinde doğaçlamalar yapan Çağrıhan Erkan, sanatçı arkadaşlarıyla birlikte, mekanı dolduran dinleyicilerden aldığı coşkulu enerjiyi yine onlara aktardı. Çok beğenilen dinleti, müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Şef Atabey Aydın yönetiminde gerçekleşen Türk Halk Müziği Konserinde, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Koro üyelerinin birlikte ve solo olarak seslendirdiği eserler, müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı.
Bu arada, Foça'nın Kurtuluş Günü etkinliklerine katılan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e fiziki benzerliğiyle dikkat çeken tiyatro sanatçısı Göksal Kaya'ya vatandaşlar ilgi gösterdi.