Türkiye'nin her dönemde en ön sıralarda yer alan sorunlarından olan işsizliğe çözüm üretmek üzere Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un 2009 yılında hayata geçirdiği CV Bank Projesi, 5 bin kişiden fazla insanın yüzünü güldürdü, birçok belediyeye örnek oldu. Şenol'un ilk icraatları arasında yer alan CV Bank Projesi, İŞKUR'la yapılan bir protokol sonrasında hazırlanan özel bir bilgisayar programıyla hayata geçirildi. Kısa sürede iş arayanlarla, işçi arayan işletmelerin buluşma noktası haline gelen CV Bank, uluslararası alanda faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin ve holdinglerin bile dikkatini çekti.
 
Vestel'e 100 personel

İŞKUR hizmet noktası olan Gaziemir Belediyesi, CV Bank sayesinde Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) ve Sarnıç'taki sanayi kuruluşları başta olmak üzere bölgedeki firma, işletme ve holdinglerin insan kaynakları müdürleri ile iletişime geçerek, personel ihtiyaçlarını karşıladı. Bugüne kadar CV Bank'a başvuran 12 bin 621 kişiden 5 bin 400'ü yeteneklerine uygun pozisyonlarda işe yerleştirildi. Yerli ve yabancı firmaların personel ihtiyacını gideren CV Bank, son olarak personel alımı yapacak Vestel'le iş arayanları bir araya getirdi. Meclis salonunda düzenlenen iş görüşmesinde 100 kişi yeteneklerine uygun pozisyonlarda iş sahibi oldu.
 
Ekonomiye büyük destek

Türkiye'ye örnek olan bu proje kapsamında İŞKUR ile imzalanan protokolle hayata geçen CV Bank biriminin aynı zamanda İŞKUR hizmet noktası özelliğine sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Bu kapsamda vatandaşlara İŞKUR kaydı açma, kayıt güncelleme, işsizlik ödeneğine başvurma hizmetleri de sunuyoruz. İşverenlerin İŞKUR kaydını oluşturmasına, ilan açmalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu. Şenol, "Bir kişiye iş bulduğunuzda o insanın evine ekmek götürmesini sağlamanın dışında, dolaylı yoldan esnafa katkı vermiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ülke ekonomisinin gelişmesine destek vermiş oluyorsunuz" dedi.

Editör: Haber Merkezi