Karşıyaka Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen ödül törenine CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP izmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Pavey’in özgeçmişini okuyan Begüm Ertaç, bu sırada gözyaşlarına hakim olamaması salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Bu sırada seyirci sıralarında oturan Pavey ve elleriyle yaşaran gözlerini sildi.

ÖNCÜLÜK ETTİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bütün insanlar onurları ve hakları bakımından eşit ve özgür doğarlar" dedi. Bir ilçe belediyesi olarak ilk kez insan hakları ödülü vermeye başladıklarını anlatan Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız, yakın tarihimizin pek çok dönüm noktasında insan hakları ihlallerine maruz kalan ülkemizde, popülist yaklaşımların çok ötesinde, samimiyetle mücadele verenleri, bir şekilde tarihe mal etmekti. 22 yıl içinde, İnsan Hakları Ödülü’nü verdiğimiz bu isimler, Karşıyaka’nın hafızasında ve gönlündeki yerlerini korumaktadır. Bu yıl ödülün sahibi olan Sayın Şafak Pavey de kentimizin hafızasında en güzel duygularla ve şükranla yerini almış bulunuyor. Olağanüstü bir yaşam hikayesine sahip, böylesine özel birine bugün bu ödülü takdim ediyor olmak ise bana ayrı bir gurur veriyor. Onu, yaşamın karşısına çıkardığı zorlukları aşarken gösterdiği insanüstü çabayla tanıdık. Ama o, taşıdığı kalbin ne kadar büyük olduğunu, Afganistan’da, İran’da, Cezayir’de, Mısır’da, Yemen’de, Sahra’da, Irak ve Suriye’de bizlere gösterdi. Ortadoğu, Güney Batı Asya ve Kuzey Afrika’da zor koşullar altında yaşam savaşı veren sayısız insanın geleceğe olan inancı oldu. Toplumsal yargıları kökünden sarsan değişimlere öncülük etti."

DESTEK VERECEĞİM


Törende kısa bir konuşma yapan Şafak Pavey de “Şehrinizin hafızasında bana yer açtığınız için teşekkür ediyorum. Bu ödül elbette beni de çok onurlandırdı. Ödüller sahiplerine sorumluluk yüklerler. Aldığım bu ödülün EXPO 2020 yarışında bir kilometre taşı olarak saymak istiyorum. Sağlık temalı bu yarışta güzeli İzmir’e elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bu gökyüzünde sizlerle buluşmaktan onur duyuyorum. Ne de olsa gökyüzünü hapsedemiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Pavey ve Durak İnsan Hakları Anıtı’na Şafak Pavey yazan tabelayı çaktı.
Editör: Haber Merkezi