60 girişimci kadın ve erkeği kapsayacak olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi", 19 Ekim Cuma günü Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan protokol imza töreni ile başlayacak. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçının da hazır bulunacağı protokol töreni saat 10.00'da düzenlenecek.
 
30 bin TL veya 70 bin TL destek


Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Danışma Merkezinde yürütülecek olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi" kapsamında, girişimci 60 kadın ve erkeğe, iş fikri kavramı ve fikir geliştirme teknikleri, yaratıcı egzersizleri, yaratıcı iş geliştirme fikri ve analizi, pazarlama planı atölye çalışması, genel işletme ve finansman yönetimi gibi dersler verilecek. Programı tamamlayan ve projesi kabul edilecek olan katılımcılara 30 bin TL hibe kredi veya 70 bin TL tutarında iki yıl geri ödemesiz ve sıfır faiz imkanı sunulacak.
 
İşsizliğe çözüm üretmeye çalışıyoruz

Yoğun katılımın beklendiği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi" için konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur; "KOSGEB ile birlikte başlattığımız bu projede ile asıl amacımız istihdam ve işsizliği önlemek ve bu tarz çözümlere yönelmektir. Özellikle de girişimci kadınlarımızı bu projelerde yer almaları bizim için ev çok gurur verici gelişmedir. İstihdam yaratmada bir kişi de olsa mücadelemiz devam edecektir. Bu Türkiye'nin ve Narlıdere'nin en büyük sorunudur. Bu soruna elimizden geldiği kadar çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi