Sokak Sanatları Atölyesi oyuncuları tarafından yüzleri boyanan öğrenciler önce müzeyi gezdi sonra çeşitli figürdeki balonlarla eğlencenin keyfini çıkardı.Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve minikler birinci yıl pastasını şarkılar, konfetiler eşliğinde birlikte kesti. Hem çocuklar hem de yetişkinler için böylesine değerli bir müzeyi bağışçı dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan ve şair Sunay Akın'ın katkısıyla İzmir'e kazandırmanın gururunu yaşadığını belirten Başkan Tartan; “Bir yılda 50 binden fazla ziyaretçisi olan müze ile İzmir'in kültürel zenginliğine farklı bir bakış açısı kazandırdık. Bu müze çağdaş güzel, aydınlık kent İzmir'de önemli bir boşluğu doldurdu” dedi. Çocuklara pasta ikram edip, onlarla şarkı söyleyen Başkan Tartan kısa bir süre de olsa miniklerle birlikte olmanın keyfini yaşadı.


KENTİN İLGİ ODAĞI

Geçen yıl Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin açılışı için düzenlenen törene Gazeteci Uğur Dündar, eşi Yasemin Baradan ve çocukları ile Şair Sunay Akın ve çok sayıda vatandaş katılmıştı. Hakan Tartan'ın girişimleriyle kente kazandırılan müze her gün yüzlerce ziyaretçinin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Müze ziyaretçileri geçmişten günümüze kadar uzanan binlerce oyuncağı bir arada görmenin keyfini çıkarıyor. Minikler eğleniyor, büyükler ise yıllar önce ellerinden düşürmedikleri oyuncaklara bakarak çocukluk günlerine dönüyor. 7'den 70'e herkesin kısa sürede ilgi odağı haline gelen müzede pek çok ülkeden oyuncak buluyor. 1860'lı yıllardan oyuncakların da bulunduğu müze ülkelerin oyuncak kültürlerini ve teknolojideki gelişimi de gözler önüne seriyor. Müzedeki en eski oyuncak ise ABD yapımı 1860 yılından kalma ahşap bir bebek arabası. Koleksiyonda ilk dikkat çeken diğer oyuncaklar ise; ilk Noel Baba, ilk peluş hayvan örnekleri. Yaşayan bir müze olan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde çocuklar ve çocukluğunu yitirmemiş yetişkinler için de etkinlikler düzenleniyor.

Geleneksel gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat gösterileri özel olarak hazırlanan bölümde konuklara sunuluyor. Ayrıca, atölye çalışmaları ve yüz boyama etkinliği ile müzeye gelen konuklar müzede eğlenme fırsatı da buluyor.
Editör: Haber Merkezi