Bayanlar ve erkekler kategorisindeki yürüyüş yarışmasına, 15 kadın ve 75 erkek PTT çalışanı katıldı. PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, Karşıyaka ilçesi Bostanlı semti Hasan Ali Yücel Bulvarı'nda oluşturulan parkurdaki yarıştan önce yaptığı konuşmada, PTT deyince posta dağıtıcılarının akla geldiğini söyledi. PTT'nin milletin gönlündeki yerinin mimarının posta dağıtıcıları olduğunu belirten Tural, dereceye giren postacılardan kurulacak takımın, Moldova'da düzenlenecek 40. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti. Genel Müdür Tural, son yıllarda Türkiye'de kadınlarda dereceye giren ilk üçün değişmediğine dikkat çekerek, rekabeti arttırmak için özel ödül vaat etti.

Konuşmanın ardından kadınlar 5 bin, erkekler ise 10 bin metrede dereceye girebilmek için ter döktü. Bazı yarışmacılar, sıcak ve yorgunluk sebebiyle çok zorluk çekti. Erkeklerde Balıkesir'den Sebahattin Tatar, kadınlarda Ankara bölgesinden Yeliz Ay Yıldız birinciliği elde etti. Bayanlarda Nebahat Atasoy ikinci ve Nesrin Vural üçüncü, erkeklerde İdris Kılıç ikinci ve Eskeri Aktan üçüncü oldu. Erkeklerde ilk 10, kadınlarda ilk 6'ya giren postacılar, Ankara'da kampa alınacak. Bunlar arasından 5 erkek ve 3 kadın, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yarışması'nda Türkiye'yi temsil hakkı kazanacak.

Atina'da 2004 yılında düzenlenen 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi yürüyüş yarışlarında temsil eden Yıldız, rüzgar sebebiyle iyi dereceler çıkmadığını belirterek, "Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'na, 2005 yılından bu yana katılıyorum; birinciliklerim var. Bu yıl da birinci olmayı hedefliyorum.'' dedi. Erkeklerde birinci olan Tatar da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.