Gerçekleştirilen denetimlerde, servis araçlarının “İzmir Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Yönergesi”ndeki yasal yükümlülüklere uygun olarak çalışıp çalışmadıkları kontrol ediliyor. Servis araçlarının “Çalışma izin belgeleri” ile “güzergah izin belgeleri” olup olmadığını inceleyen Zabıta Trafik Müdürlüğü ekipleri, güzergah izin belgeleri olmadığı tespit edilen araç sürücüleri ve sahiplerini uyararak cezai işlem uygulanmak üzere ceza tutanağı düzenliyor ve gerekli izin belgelerini almaları için Büyükşehir Belediyesi Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne en kısa zamanda başvurmaları gerektiği konusunda bilgilendiriliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan  bilgiye göre,  İzmir’de 5245 adet S plakalı servis aracı bulunuyor ve öğrenci ile personel taşımacılığı  hizmeti veren bu araçların sahiplerinin, her yılın  Ağustos ayının ilk haftasından Ekim ayının son gününe kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlü’ğüne müracaat ederek araç uygunluk incelemelerini mutlaka yaptırmaları ve uygun olan araçlar için “çalışma izin belgesi” (Belediye Ruhsatı) ile “güzergah izin belgesi” almaları gerekiyor. Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü  araç inceleme ekibi tarafından uygun olmadığı tespit edilen araçların ise 15 gün içinde uygun hale getirilip izin belgelerinin alınması gerekiyor.

Denetimlerin planlı ve kesintisiz olarak süreceğini belirten yetkililer şu açıklamayı yaptı: “Şehrimizde bulunan 5245 adet S plaka servis aracı ile günlük ortalama 160 bin öğrenci ve personel taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında, bu taşımacılığın  ne denli önemli olduğu ortadır. S plaka servis aracı sahiplerinin, Servis Araçları Yönergesi’nde belirtilen yasal yükümlülüklerini mutlaka ve zamanında yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca şehrimizde öğrenci servis hizmeti alımı yapan tüm okul idarecileri ve aile birliği üyeleri ile personel servis hizmeti alımı yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının yöneticilerinin, servis taşımacılığında mutlaka S plakalı araç olma şartını yasa gereği aramaları ve bu araçların belediye çalışma izin belgesi ile güzergah izin belgesi bulunmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.”


Editör: Haber Merkezi