Nihal Işık- İzmir Tabip Odası seçimleri 29 Mart Pazar günü yapılacak. Yönetime aday olan Demokratik Katılımcı Hekimler grubu seçim öncesi toplantı yaptı. Toplantıya İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel katıldı. Demokratik Katılımcı Hekimler grubu adına açıklamayı yapan Dr. Fatih Sürenkök, 2000-2006 yılları arasında aktif olarak yönetimde olan gruplarının, o dönemde hükümetin çıkarmak istediği yasalara karşı mücadele verdiğini ve önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Dr. Sürenkök, "Toplantımıza tüm partilerin vekillerin davet ettik. 24 İzmir milletvekilimiz bu kentin temsilcileri, mücadelelerimizi birlikte yapacağız. Vekillerimiz sorunlarımızı dile getirirken, Meclis'teki sesimiz olacaklarını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra İzmir Meslek Odaları Platformu yaratmak için İzmir Barosu, TMMOB ve Sağlık Meslek Odaları ile sürekli koordinasyon içinde bulunacağız" dedi. Dr. Sürenkök, siyasi düşüncelerle kenarda durmak yerine, en önde olacaklarını, ortak paydalarının siyasi düşünceler değil, hekimin, halkın ve kentin çıkarı olacağını belirtti ve ekledi: "Sağlıkta şiddetin esas nedeni hükümetin sağlık politikaları. Halkımızın bilinçlendirilmesi için basınla birlikte çalışacağız."


SMS ile sorun çözülmez


Yönetim Kurulu adayı Dr. Ergün Demir, "Şiddetin nedeni olarak hekimlerin gösteriliyor. Topluma direk hedef olarak gösteriliyoruz.  İtibarsızlaştırmaya karşılık şu anki mevcut yönetim sadece SMS yoluyla bir şeyler yapılmamalı" dedi. Yönetim Kurulu adayı asistan Dr. Zeynep Altın ise, yönetim kurulu listelerinde 2 asistana yer vererek, mevcut asistan hekim hareketini selamladıklarını söyledi. Dr. Altın, "Diğer aday grup listesinden farkımız 10 kadın adayın listemizde yer alması. Kadın kotasını yüzde 33'lük bir oranda sağladık. Demokratik ve katılımcı olmayı savunan hekimlerimizden özel destek bekliyoruz" diye konuştu.

Fikir birliği olmalı

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, hekimlerin görüşleri alınmadan yapılmak istenen sağlık politikalarının altında hekimleri itibarsızlaştırma projesi olduğunu vurguladı. Susam, "Sorumlu devlet değil, günde 100 hasta bakmak zorunda bırakılan hekim gibi gösteriliyor. Bu durumu 2 şekilde çözeceğiz. İlki, tüm hekimler örgütlü bir güç haline gelmeli. Daha sonra siyasi partiler olarak bizler hekimleri dinleyip, destek vereceğiz. İşbirliği ve fikir birliği yapacağız. Meslek örgütleri daha saygın hale getirilecek" dedi.
Editör: Haber Merkezi