TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) "Lisans ve Lisans Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" çerçevesinde liselerde görev yapan matematik öğretmenleri, YÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenecek olan "TUSİ-Ortaöğretim Matematik Öğretmenleri Olimpiyat Eğitim Kampı'nda eğitime alınacak.
21 Ocak -04 Şubat 2012 tarihleri arasında Kuşadası Sürmeli Efes Otel'de düzenlenecek ücretsiz eğitimlere, Ege Bölgesi'ndeki (İzmir, Aydın, Uşak, Manisa ve Muğla) özel, fen ve Anadolu liselerindeki matematik öğretmenleri katılacak. Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü akademisyenlerinin yanı sıra, ülke çapındaki üniversitelerden yetkin akademisyenlerin vereceği eğitimlerde, lise öğretmenleri, her gün 10 saat olmak üzere, toplam 120 saat teorik ve uygulama dersi alacak.

Verilen dersler sayesinde bilimsel gelişimlerini artıracak olan öğretmenler yeni soru tipleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Öğretmenlere soru hazırlama teknikleri, soru hazırlama uygulama eğitimlerinin yanı sıra öğrenciler ile iletişimlerini ve formasyon tekniklerini geliştirilmesi için seminler de verilecek.

4 kademeli sınav


Finansal tüm giderlerin TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı tarafından karşılanacak zorlu eğitim sonunda yapılacak olan 4 kademeli sınavı geçip başarılı olan öğretmenler TÜBİTAK'ın açtığı sınava girecek. Bu sınavda da başarılı olan öğretmenler "Formatör Öğretmen" sertifikası almaya hak kazanıp, olimpiyatlar için öğrenci yetiştirmeye yetkili eğitimci olmaya hak kazanacak.

Yaşar Üniversitesi'nin akademik sorumlulukları gereği böyle bir destek verdiğini belirten proje koordinatörü Prof. Dr. Rafail Alizade, kampta verilecek eğitimin lise ve lisans eğitiminin üstünde olacağını söyledi. Türkiye'nin Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda yükselen bir grafiğinin olduğuna dikkat çeken Alizade, "En son düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye, Rusya hariç tüm Avrupa ülkesini geride bırakarak 6'ıncı oldu. Türkiye bu alanda kendini geliştiriyor ancak olimpiyat konusunda öğrencileri eğitecek öğretmen sayısı maalesef çok az. Bu eğitimi vererek daha çok eğitimciyi olimpiyat konusunda bilgilendirmek ve ülkenin bu yükselişine katkı koymak istiyoruz" dedi.

Ege Bölgesinden yüzlerce öğretmenin başvurması beklenen eğitimde başvurular ünlü matematikçi Nasreddin Tusi'nin isminden esinlenerek kurulan; http://tusi.yasar.edu.tr isimli internet sitesinden yapılabiliyor. Başvurulara büyük ilgi olduğunu belirten Prof. Dr. Alizade eleme yaparak 40 öğretmen alacaklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi