İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle aldığı yıkım kararıyla birlikte, otopark binasında hizmet veren esnaflara 7 gün içerisinde iş yerlerini boşaltmaları istendi. Ancak esnaflar, ellerinde sağlam raporlar bulunduğunu iddia ederek yetkililerden yardım talep ediyor.

Otoparkın içerisinde 35 senedir esnaflık yapan Ahmet Arpacı, son iki senedir otoparkın yıkılması için çaba harcandığını ifade etti. Arpacı, otopark için iki firmanın sağlam rapor verdiğini ancak belediyenin çürük raporu alan bir firmayı baz aldığını ve mahkemede mağdur olduklarını belirtti. Şu anda otoparkı boşaltmak için 3 günleri kaldığını dile getiren Arpacı, otoparkın kapatılmasının İzmir'i olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, "Eğer bina sağlam değilse, yenisi yapılmalı ve eski yıkılmalı. Gerekirse beraber yıkalım. Başkanla görüşmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tahliye kararına tepki gösteren diğer bir esnaf Melike Dikmen de, otoparkın yeni yapılmadan eskinin yıkılmayacağına dair seçim öncesi kendilerine söz verildiğini belirtti. Dikmen, son bir hafta içerisinde kendilerine tebligat geldiğini ve 7 gün içerisinde binayı boşaltmalarının istendiğini söyledi. Binanın riskli olması halinde altında olmak istemediklerini ifade eden Dikmen, sağlam raporlara ulaştıklarını ancak daha sonra belgelerin kaybolduğunu dile getirdi.

Binanın yüzde 51'inin vakıflara, yüzde 49'unun ise belediyeye ait olduğunu aktaran Dikmen, otopark içerisinde yaklaşık 50 esnafın bulunduğunu belirtti.

Otoparkın kapatılmasının çarşıyı olumsuz etkileyeceğini belirten esnaflardan Beşir Daş, "Sağlam olmasına rağmen yanlış beyanlar tahsil ettirildi" şeklinde konuştu.

Atatürk’ün çocuklarından Karşıyaka’da 19 Mayıs koşusu Atatürk’ün çocuklarından Karşıyaka’da 19 Mayıs koşusu

Çankaya Katlı Otopark'ın yıkım kararına karşı esnaflar, belediye başkanıyla görüşmek istediklerini ve kendilerine net bilgi verilmesini talep ediyor.

Editör: Sedef Didem Ezme