Erzincan'da aylar önce gerçekleşen felaketin ardından 2 işçinin cansız bedeni bulundu Erzincan'da aylar önce gerçekleşen felaketin ardından 2 işçinin cansız bedeni bulundu

Ösen, teleferik sistemlerini kuran firmaların denetimlerinin hayati önem taşıdığını belirterek, kriz anlarında uygulanabilecek acil eylem planlarının var olmasının hayat kurtarıcı olduğuna vurgu yaptı.

İzmir Milletvekili Ösen, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacar'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

  1. 24126 sayılı Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği'ne göre teleferik sistemlerinin teknik işletmesini ve denetlemesini yapan firmaların denetlenmesi söz konusu mudur?

  2. 2017 yılında açılışı yapılan tesisin olağanüstü durumlarda kullanılması amacıyla acil eylem planı ve tahliye planı bulunmakta mıdır?

  3. Son bakımı 4 Mart 2024 tarihinde yapılan tesisin sadece 1 ay içinde korozyon nedeniyle hasara uğraması normal midir? Korozyon oluşumu denetleme sırasında tespit edilememişse, bunun nedenleri nelerdir?

Bu sorularla birlikte, Milletvekili Ösen, teleferik kazasıyla ilgili şeffaf ve kapsamlı bir soruşturma yapılmasını ve benzer olayların önlenmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Editör: Haber Ekspres