Gün boyu ajanslardan gelen haberleri okudum. Bir fotoğraf vardı, arkadaşlarını kaybeden bir polis patlamanın olduğu yerde çaresizce etrafına bakıyordu. Yerde onlarca kask vardı, kana bulanmış beyaz kasklar...

Sosyal medyaya şöyle bir göz attım. Değişen hiçbir şey yoktu. Profiller karartılmış, siyah zemin üzerine daha önceki bombalı saldırılardan sonda olduğu gibi yine 'İstanbul' yazılmış, terörü lanetleyen paylaşımlar yapılmıştı...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un saldırı sonrası yaptığı açıklamayı okudum, 'Allah rızası için lütfen halkın moralini bozacak en ufak bir yayın yapılmasın... Kimseyi sevindirmeyelim. Türkiye düşmanlarını, bu milletimizin düşmanlarını sevindirmeyelim. Hep beraber hem yasımızı tutalım hem teröre karşı mücadelemizi sürdürelim hem de yolumuza devam edelim' diyordu... Halk daha fazla ne kadar üzülebilir diye düşündüm...

İstanbul'da görev yapan bir polis arkadaşım, 'İyiyim demeye de utanıyor insan' diye yazmıştı. 'Nasılsın' diye soramadım. 'Geçmiş olsun' da diyemedim, çünkü geçmeyecekti hiçbir şey geçmiyordu... Elim kaç defa gitti geldi klavyeye, bir şeyler yazmak istedim sonra vazgeçtim. 

Yine sosyal medyada karşılaştığım, 'Neden hiç İzmir'de patlama olmuyor?' paylaşımıyla beynimden vurulmuşa döndüm. İnsanları düşündüm, ülkemin, duyarlı, dost, iyi yürekli, akıllı insanlarını ve kindar, korkak, cahil ve cesur olanlarını... Nereye gidiyoruz deme noktasını çoktan geçmiştik, bu paylaşım geldiğimiz yeri gösteriyordu. 

Korkunç bir karanlığın, kirli bir düşüncenin ürünü olan ve aslında 'İzmir'de de bombalar patlasın, onlar da ölsün' temennisi taşıyan bu paylaşım, Elif Şirin isimli bir Facebook kullanıcısına ait. Gencecik kardeşlerimizin hayatını kaybettiği İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısından hemen sonra yapılmış bir paylaşım bu. Nasıl bir kin, nasıl bir akıl ve vicdan yoksulluğudur bu anlayamıyor insan.

İnsanlar, polislerimiz, gencecik kardeşlerimiz neden ölüyor diye sormuyor. 'Neden hiç İzmir'de patlama olmuyor?' diye soruyor. İzmir'de patlama olsa sevinecek aslında. Paylaşımın altına yapılan yorumlara bakınca geldiğimiz yerin ne kadar korkunç olduğu da ortaya çıkıyor. Paylaşıma yorum yapanlardan biri, 'Orası Avrupa'ya bağlı' diyor. Buna cevap veren malum kişi içindeki nefreti kusarcasına, 'Yoksa gâvur gâvura rahat rahat yaşıyorlar mı?' diye cevap veriyor. Başka biri daha atılıyor oradan, 'İt itin kuyruğuna basmaz da ondan' diyor.

Bu sığ ve korkunç düşünceye sahip insanların sayısı keşke birkaç kişi ile sınırlı olsa ama değil. Nefretleri ve cehaletleri, var olan akıllarını da esir almış bu ve bunun gibi binlerce hatta milyonlarcası var maalesef bu ülkede. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman gören, kendi karanlığında çırpınan ama bunun farkında olmayan zavallı bir zihniyet bu. İzmirlilerden gâvur diye söz ediyorlar. Sizden daha vatansever, çok daha insan oldukları kesin ama hadi İzmirliler gâvur diyelim. Peki siz, 44 şehit verdiğimiz bir günde bunları yazanlar, sahi siz Müslüman mısınız?