Dünyaya geliyoruz birileri bize kim olduğumuzu anlatıyor ya da bir kaç test geçiyor elimize sağdan soldan. Kimmişiz öğrenmeye çalışıyoruz. Yüzlerce farklı karakter tahlili bizi anlatmaya çalışıyoruz.

Kim olduğumuzu öğrendiğimizde kırklı yaşları atlamış oluyoruz çoktan.

Çok iyi doctor, mühendis, avukat olabilirsiniz. İyi bir tüccar, çiftçi, ev hanımı da olabilirsiniz. Ama kendinizi bile yeterince tanımadan çocuklarınızı tanımak, yönlendirmekle ilgili çok az şey biliyorsunuz ya da biliyoruz.

İyi anne-baba olmak, çocuğundan önce kendini doğru tanımakla başlar. Kendini tanımak, ne istediğini, ne yapacağını nasıl gelişeceğini bilmenin de anahtarı. Beyninizin hangi lobunu kullanıyorsunuz, nasıl öğreniyorsunuz, olumsuzluklarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Herkes her şeyi biliyor. Herkes her alanda uzman. Oysa işin bilimsel yanını öğrenseniz hayat ne kolay gelecek size. Çocuklarınızla ne kadar kolay yol alacaksınız. Hedeflerinize ne kadar kolay ulaşacaksınız.

İnsan beyni davranış ve düşünme biçimine göre, sağ beyin ve sol beyin şeklinde ikiye ayrılır. Henüz hangi bölümünü daha etkin kullandığınızı bilmiyorsanız belki şimdi başlamanız gerekiyor. Duygusal sağ beyin mi, mantıksal sol beyin mi?

Her iki lobu kullanıp öğrenmenin daha kalıcı olması sağlanabilir mi? Hangi öğrenme kanalınız baskın? Görerek öğrenen, aceleci hızlı konuşan sakar bir görsel mi? Şüpheci duygusal bir işitsel misiniz? Yoksa çekingen yavaş harekete eden ertelemeci bir dokunsal mı? Yoksa çok hızlı hareket eden bir dokunsal mı?

Bunları öğrendiğinizde ilişkileriniz sihirli bir değnek değmişçesine güzelleşecek. Harika bir gözlemci ve ikna edici olacaksınız. İnsanları bir iki dakika içinde kolayca çözebileceksiniz. Çocuğunuz nasıl çalışmalı neye yeteneği var, ya da kendinizin iletişimin nasıl olağanüstü olur. Bunların hepsini kolayca öğrenmek ve uygulamak mümkün.

Bazı bilgiler yaşamın bir çok kilidini açar. Kendini çözen yaşamı çözer.

Önce beyin jimnastiği ile başlayın her gün birkaç dakika, hem de ailecek. Youtuba Braingym  yazarsanız hem yetişkinler, hem de çocuklar için beyin jimnastiğini uygulayabilirsiniz. Sonra baskın beyin lobunuz içinse ellerinizi yukarı paralele kaldırın ve parmaklarınızı birbirine geçirin. Ellerinizi açmadan indirin, bakın bakalım sağ baş parmağınız altta mı üstte mi? Altta ise sağ beyin üstte ise sol beyin ağırlıklısınız. Nasıl geliştireceğiz eksik olan kısmı o da haftaya.

Online aile eğitimleri başlıyor eğitimlere katılmak için İnstagram’dan Nedret Keskin’i ya da Bilen Piskolojiyi takip edin. Ücretsiz seminerlere katılın. Yaşamınıza güzel dokunmak milletin sinesine dokunmaktır ve birimiz hepimiz için var olmalıyız.