Burası İzmir çoğunluk tarafından demokrasinin kalesi haksızlıklara birlikte göğüs geren, birlikte ayağa kalkan bir şehir diye bilinir.

Şehrin içindeki küçük yaşantılar aslında büyüğünün örneklem grubudur. Burada da kavgalar dövüşler inançsızlıklar, sevgisizlikler, anti demokratik hareketler, güce boyun eğmeciler, aman sendeciler,  haksızlıklara karşı gelmeme gibi insana hatta dünyaya tüm özellikler var. 

Birçok yaşanmışlıklar var her semtte. Bunlardan en sonuncusu yaşadığım apartmanda izledim Apartman aidatlarımız birden 500 liradan 1000 liraya çıktı. Ev sahipleri toplanmış kurulda karar almışaidat 1000 tl  ,kapıcı  işten çıkarılacak. Bize soran yok. Bu harcamaları çok merak ettim. Bize yasal olarak açıklayın diye dilekçe yazdım. Apartman grubu kurdum  ‘Lütfen bir arada olalım’ dedim bir iki kişi beni destekledi o kadar. Sanki çok doğal bir şeymiş gibi ev sahipleri oturmuşlar o kadar para olmalı eksikliklerimizi de biriken paradan eksiklikleri öderiz. Evet bir üç kağıt yok. Görünüşte doğru şey yapıyorlar ama apartmanda yaşayan insanlara sormak gerekmiyor mu ? Kapıcıyı uzaklaştırma kararı almışlarBkaç kiş çıksın istiyor v e hangi gerekçeyle? Aidatı  bin liraya çıkarmışlar neye dayanarak?  Herkese tek tek mektup yazdım. .  Bunların  bize sorulması gerektiğini . Eğer bu apartmanın yönetiminin görevi  içinde yaşayanların iyiliği içinse içinde yaşayanların bunu bilmesi gerekir ? Bu yönetim, içinde yaşayanlara da  söz vermeli diye düşündüğüm i .Maalesef mektuplara bir iki kişi cevap verdi ve itirazlarda bir iki kişiyle sınırlı kaldı.  Toplam beş altı kişiden zayıf zayıf itiraz sesi yükseldi.

Ne yapabilirdim ki?  Önce Kaymakamlığa Tüketici hakem heyetine gittim. Ondan sonra tüketici hakeminin , bu işte asla ilgilenmediğini öğrendim ki bana savcılığa suç duyurusunda bulunun dediler. Allah Allah  ! Niye suç duyurusunda bulunacağım ki  ? Ben bir üç kağıt yapıldığını hesaplarla oynanıldığını söylemek istememiştim ki. Ben yalnızca aidat bu kadar çok artmış, indirin dedim.   İki blokluk apartmanda oturuyoruz 60 daire ve dükkan var. Ödemeler daha az olmalı  biraz daha düşük olmalı. Eee, zaten Ev sahipleri %100 artış yapmışlar hepimiz sıkıntıda kaldık.  Yüzde yüz de apartman aidatı artmamalı diye düündüm. .  Yine yazmaya devam ettim en sonunda hesaplarda detaylı açıklama yapılsın dedik  ve  hesapları açtılar fakat oradaki borçların kime ait olduğu yine yazılmamıştı. Tekrar arkadaşlara bunu duyurdum  ve dedim ki : artık ben buna yasal yoldan itiraz edeceğim .

Bir de o gün suyum vanadan kapatılmış vana kapağı parçalanıp yere atılmıştı ve bunu bir tehdit olarak algıladım.  Durumu yöneticiye bildirdim akşam yönetici geldi  tam bir beyefendi . Çok yoğun çalıştığı için uğraşamadığını söyledi ama ben hesapların hepsini bir Avukata verdim inceleme yapılıyor sizin ödememeniz gereken para varsa mutlaka düşünecektir bu bin lira da inecektir dedi Şimdi bakın ! Bu davranış demokratik bir davranış ama Birlikten kuvvet doğar derken mücadeleyi bırakmamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğrendim. Yani yönetici bana çok kibarca teşekkür etti hakkınızı aradığınız için ayrıca teşekkür ederim, dedi  veilave etti ‘  Asla buna karşı çıkmıyorum ‘dedi. Ben de bu davranışımı size karşı bir davranış değildir o ödemenin çok fazla artmasına karşı bir tepkidir onun indirilmesini istiyoruz dedim ben de kendi iş yerimde yöneticiyim ve belki aşağı yukarı masraflarında neler olduğunu biliyorum dedim ve şimdi bu 1000 lira inince hepimiz yani 60 dairenin hepsi daha az para ödeyecek ne olurdu daha baştan itibaren hep bir arada olsaydık ve belki o zaman 30-40 dairenin birden itiraz etmesi daha erken bir değerlendirmeye alınırdı ve bu kadar sıkıntılı anları da yaşamazdık.  Ben herkese teşekkür ettim ve dedim ki ‘ Arkadaşlar Birlikten güç doğar ama biz tek başımıza da ayağa kalkıyorsak bir bazı taşları yerlerinden oynatabiliriz.  Demokrasiye saygımız elbette sonsuz ama en önemli şey aynı toprakları üzerinde yaşayan aynı ülkü Aynı geçmiş , aynı gelecek hedefiyle aynı vatan sevgisi ile kalpleri çarpan insanlar nasıl bir arada olunca Cumhuriyet ayakta kalabiliyorsa küçücük topluluklarda da hepimize ait olan değerleri korumak adına bir arada olursak aşamayacağımız güçlük yoktur Birlikten kuvvet . Cumhuriyet dolu  o günleriniz olsun. Birimz hepimiziçin olursa hava oksijen dolar ve herkes rahat nefes alır.