İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, okul müdürünü silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki Y.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından yaşananlar ve son gelişmeler hakkında detaylar şöyle:

Olayın Detayları

Eyüpsultan'da bulunan bir özel lisede meydana gelen trajik olayda, okul müdürü İbrahim Oktugan, öğrenci Y.K. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Saldırının ardından kaçan Y.K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Mahkeme Kararı

Y.K., nöbetçi mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikteki işlemlerin ardından Y.K., "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cenaze Töreni

İbrahim Oktugan'ın ölümü üzerine düzenlenen cenaze törenine, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif Yılmaz, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

Cenazede, Oktugan'ın ailesi ve öğrencileri büyük bir üzüntü içinde gözyaşlarına boğuldu.

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Savcılık İfadesi

Y.K.'nın savcılık ifadesine göre, olaydan bir gün önce okulda Abdulsamet A.’nın kuzeni olan G.A. ile konuştuğu ve saldırıyı planladıkları ortaya çıktı.

Editör: Sedef Didem Ezme