Genç, türbanlı annenin çocuğu için yaptığı eğlence bu haftanın gündemi olmayı nasıl başardı bilmiyorum ama tüm köşe yazarları bu olaya atıfta bulunmadan geçemedi. "Neyim eksik" diyerek olaya bodoslama atlıyorum.
"Kadın özgür kardeşim size ne!" diyen köşe yazarları bile kadıncağızın rüküşlüğünden dem vurmuş. "Kadın rüküş olamaz mıymış?" diyerek bile kadının iyi giyinmemiş olduğunu ince ince işlediğini farketmeyeceğiz sanıyorlar herhalde. İyi de sayın erkek köşe yazarı, kadının rüküşlüğünden, güzel giyimli olmasından sana ne!

Tabii mümkünse!

Bu konuda üç şey canımı sıkıyor.
1- Kadının ne giyeceği, nasıl giyeceği, neden giyeceği kimseyi ilgilendirmez. Kadının türbanına takılmış bir nesneye laf söyleme hakkını kendinde görüyorsan, karşındakine de eteğin yırtmacına laf söyleme hakkını veriyorsun demektir.
2- Erkek köşe yazarları olarak, kadın cinayetlerine, tacizlerine ufak puntolarla köşenizde ayırdığınız ufacık yerlerde büyük puntolarla kadının giysisini eleştirmek istiyorsanız ve tüm bunların yanında modern, elit, aydın diye kendinizi gösteriyorsanız; orada bir durun! Kadınların giyimine, inanışına, tercihlerine saygı duymayı öğrenin. Ağzınızdan salyarak akıtarak, bilinç altınızın "Kadınlar bizim malımız" içeriğine sahip yazılarınızı bir kenara bırakın ve adam gibi değil, insan gibi yazın. Tabii mümkünse.
3- İktidara yaranacağım diye,  (fiziksel, sözlü, sosyal medyada olsun) şiddet görmüş, istismara uğramış kadınları "türbanlı" ya da "muhafazakar" gibi ayırarak, kadına yapılan zulmü sanki sadece bir zümredeki kadınlara yapılıyormuş algısını yaratmaktan vazgeçin. Sizler köşelerinizde insanları böyle böldükçe birileri çıkıp "Benim türbanlı bacımı yarı çıplak adamlar dövdü. Üzerine işedi. Videoyu izledim, infial yaratmasın diye engelledik" diye yalan söyleyerek yarattığınız algı ile ülkeyi kaosa sürükler. Bu kaostaki en büyük pay da; erkeklik cinsel organına SAHİP olan, elindeki kaleme SAHİP ve hasbelkader bir gazetede ufak da olsa köşeye SAHİP sizlerindir. Bu tutumunuzla gazetedeki köşelere SAHİPliğiniz devam edebilir, bolca paraya da SAHİP olabilirsiniz. Tüm bu sahiplikleriniz yanında şunu unutmayın: Kadınlar hakkında atıp tutma, gelecekleri hakkında söz söyleme, nasıl giyinip, nasıl yemek yiyecekleri hakkında söz söyleme hakkına SAHİP DEĞİLSİNİZ!
Bir erkek olarak ben de değilim. O yüzden bu yazı yok hükmündedir.

Kendime notlar

1- "Adam gibi" değil "insan gibi"
"Bilim adamı" değil "bilim insanı"
"Erkek gibi kadın" değil "kadın"

2-Bugün de "erkekçe seven" bir genç, kendisinden ayrılan 19 yaşındaki sevgilisini önce boğdu, sonra bıçakladı, katletti.