İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Maratonu (Maratonİzmir), yarın gerçekleştirilecek. Bu renkli organizasyona toplamda 5 bin 600 sporcu katılacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü 117 Yaşında! Fenerbahçe Spor Kulübü 117 Yaşında!

Detaylar

Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen organizasyonda, 42 kilometrelik maraton yarışı saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, Alsancak'tan Karşıyaka'ya kadar ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne varmadan geri dönecekler. Ardından aynı parkurdan İnciraltı’na ulaşacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar. Yarışta, 38 farklı ülkeden toplam 600 elit sporcu mücadele edecek.

Maratonİzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarış ise aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00'de başlayacak. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşısında yarışı tamamlayacaklar. 10 kilometrelik halka açık yarışa 5 bin sporcu katılacak.

Maraton Izmir Hem Maraton Hem De Festival Olacak

Rekorlar ve Dünya Sıralaması

Uluslararası İzmir Maratonu'nda 2021 yılında 2:09:35'lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kırdı ve böylece Türkiye'de koşulan en hızlı parkur unvanını elde etti. Maratonİzmir, bu rekor ile 2021 yılı World Atlethics Dünya Sıralaması'nda 20'nci sıraya yerleşti. 2022'de ise 2:09:27'lik müthiş bir derece ile Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto, rekoru daha da geliştirmeyi başardı. Her yıl renkli görüntülere sahne olan Maratonİzmir'e farklı koşu takımları farklı sosyal mesajlarla katılacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK