DÜNYA

'Uzun ömrün sırrı at etinde' iddiası

Abone Ol


HEM SAĞLIKLI HEM DE UCUZ


Japonya At Eti Birliği Başkanı Keizo Sawai, ülkede bir yılda 7 bin 461 ton at eti tüketildiğini söyledi. At etinin en fazla tüketildiği yerin Kumamoto eyaleti olduğunu bu eyaleti de Nagano'yu takip ettiği belirtildi. Ancak Kumamoto'da at eti alımının daha çok turistler tarafından yapıldığı ancak Nagano'da günlük olarak tüketildiğine dikkat çekildi. Bu iki eyalette yılda 2 bin 238 ton at eti tüketiliyor. Nagano'dan Eiji Fukuzawa, "Bu bölgede 50 yaş ve üzerindekiler sığır yerine at eti tüketir. At eti özel bir şey de değil. Günlük olarak tüketilen bir şey." dedi. At etinin de ucuz olduğunu belirten Fukuzawa, "Ancak Kore restoranlarının ilgisinin artması yüzünden biraz daha pahalı hale geldi." ifadelerini kullandı.

At etinin e-koli virüsünü barındırmaması nedeniyle de Tokyo tarafından yeni getirilen kısıtlamalardan da etkilenmediği kaydedildi. Ayrıca protein açısından zengin olduğu, kolesterolun düşmesine yardımcı olduğu kaydedildi.