Bir ülkeye daha vize muafiyeti kalktı! Bir ülkeye daha vize muafiyeti kalktı!

Orta Doğu'da İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarda, rehinelerin serbest bırakılması konusunda ilerleme kaydedildiği haberleri petrol fiyatlarında önemli bir düşüşe neden oldu. Bu düşüş, son iki haftanın en büyük düşüşü olarak kaydedildi.
Brent petrol varil fiyatı Pazartesi günü yüzde 1,2 düşüşle 88 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü fiyatı 83 doların altına geriledi. Müzakerelere yakın kaynaklar, taraflar arasındaki uçurumun son haftalarda önemli ölçüde daraldığını ve bir anlaşmaya yakın olunduğunu belirtiyor.
Nisan Ayı Beklentisi Nedir?
Nisan ayının ortalarında İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla birlikte ham petrol fiyatları Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Dördüncü aylık artışa hazırlanan piyasada, Orta Doğu ve Ukrayna'daki devam eden çatışmalar ile OPEC+'nın üretim kısıntıları fiyatları yukarı çekiyor. Ancak ABD para politikasındaki belirsizlikler ve dizel de dahil olmak üzere ürün piyasalarındaki yüksek stoklar talep üzerinde baskı yaratıyor.
ABD’nin Çabaları Yeterli Olacak Mı?
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu ziyaretinde Hamas liderlerini ateşkes koşullarında hızlı bir anlaşmaya varmaya çağırdı. Bu çağrı, gerilimi azaltma ve petrol fiyatlarını stabilize etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
Singapur merkezli Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Uzlaşma beklentisiyle ham petrol fiyatlarında bir gevşeme gözlemliyoruz. Ateşkesin sonucu belli olana kadar fiyatlar belirli bir aralıkta kalabilir. Anlaşma sağlanması durumunda ham petrol fiyatlarının 80 dolara kadar gerileyebileceğini bekliyorum," diye yorumluyor.
Bu gelişmeler ışığında, petrol piyasası ateşkes görüşmelerinin seyrini yakından takip ediyor. Anlaşma sağlanması durumunda fiyatlarda önemli bir düşüş yaşanması 

Kaynak: haber merkezi