SAĞLIK

Yaş ilerledikçe neden kilo alıyoruz?

Abone Ol


Shizuoka Üniversitesi'nden bilim adamları, bu sonuçtan yola çıkarak, iyi kahverengi yağların tekrar harekete geçirilmesini sağlayabilecek "Açma/kapama düğmesini" de buldu.

PAFR geninin yeterli faaliyet gösterememesinin farelerde kahverengi yağların etkinliğinin azalmasına ve obeziteye yol açtığı belirlendi.

Diyabet, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kanser gibi obeziteye bağlı hastalıklar için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine ışık tutan araştırmanın sonuçları "The FASEB Journal" dergisinde yayımlandı.

Rengi normal yağ dokusundan daha koyu olduğu için, "Kahverengi" olarak adlandırılan yağ dokusu vücut ısısının düzenlenmesi için yeni doğan bebeklerde fazla miktarda bulunuyor.

Kısa süre öncesine kadar kahverengi yağ dokusunun, ihtiyaç kalmaması nedeniyle çocuklukta kaybolduğu sanılıyordu. Ancak son araştırmalar bu iyi yağların yetişkinlerde de bulunduğunu (kadınlarda daha fazla) gösterdi.