Yeni bir araştırmaya göre, bazı hastaların sağlığına kısmen de olsa kavuşma ihtimali bulunuyor.

72 saat kuralı tartışılıyor

Mevcut uygulamada, beyin ölümü gerçekleşmeyen hastaların aileleri genellikle 72 saat içinde yaşam desteğinin kesilmesi yönünde karar vermek zorunda kalıyor. Ancak yeni araştırma, bu sürenin uzatılması gerektiğini ve hastaların durumunun daha uzun süre takip edilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Araştırma ne diyor?

ABD'deki 18 travma merkezinden 1392 TBI hastasının verilerinin incelendiği araştırmada, yaşam desteği devam eden hastaların %42'sinin sağlığına bir dereceye kadar kavuştuğu, hatta bazılarının eski hayatına geri döndüğü tespit edildi.

Doktorlar baskı altında

Araştırmacılar, doktorların erken karar verme konusunda büyük baskı altında olduğunu ve hastaların durumunun kötüye gideceğine dair öngörülerinin yaşam desteğinin çekilmesine yol açtığını belirtiyor.

Her yıl 1.4 milyon insan ölüyor | Hepatitten nasıl korunulur? Her yıl 1.4 milyon insan ölüyor | Hepatitten nasıl korunulur?

Uzmanlar ne öneriyor?

Uzmanlar, yaşam desteği kararlarının daha temkinli alınması gerektiğini ve hastaların durumunun daha uzun süre takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, doktorların aileleri hastanın yaşam kalitesi konusunda daha detaylı bilgilendirmesi gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi