Yeni Nesil Teknoloji Yatırımcılığı son yıllarda önemli olarak ortaya çıktı.
Bu nedenle bazı firmalar gibi sanayi odaları da eğitim programları ile ekiplerinin bilgilerini yeniliyor. Tabii ki yatırımcı ve teşvik için de kolları sıvıyor.
Gerçekte; girişim sermayedarı ya da melek yatırımcı olmak isteyen sanayicileri, iş adamlarını ve aile şirketi yöneticilerini değişen ve sürekli gelişen dünyada yeni yatırım enstrümanlarından biri olan 'Yeni Nesil Teknoloji Girişimi Yatırımcılığı' ile tanıştırmak, bu konuda farkındalık yaratarak sermaye sahiplerinin ve geleceğin sanayicilerinin yatırımcılık ve girişimcilik ekosistemine entegre olmalarının önünü açmak ve girişimcilik dünyasıyla ilgili gelişmeleri daha yakından takip edebilmeleri amaçlanıyor.
Programa; sanayiciler, firma sahipleri ve üst düzey yöneticileri, firmaların AR-GE, inovasyon ve dijital dönüşüm profesyonelleri, girişim sermayedarı ya da melek yatırımcı olmak isteyen girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarına yönelik olarak tasarlanıyor.
Girişim sermayesi, Türkiye'de bu alanda yapılan yatırımlar ve gelişmeler, Startup yatırım modelleri ve finansman yöntemleri gibi konularının yanı sıra yatırımcılığın nitelik ve temellerini uluslararası açıdan ele aldığı gibi temel konuları da içeriyor.
Bu tür eğitim programlarına önem verilmesini ve büyük ihtiyaç olduğunu da söylememe gerek yok.

Gerçekçi olmalıyız

Şimdi dönelim Kurumsal İnovasyon Mini MBA'ya
Günümüzde değişim ve dönüşüm ivmelenerek hızlanıyor. Firmaların küresel pazarda rekabetçi kalabilmeleri için; ürünlerinde, hizmetlerinde ve iş yapış şekillerinde yenilenmeleri (inovasyon) gerekiyor.
Büyük firmalarda oluşan bürokrasi ve güvenlik hissi inovasyon bu konuda mücadelelerinde dezavantajlı olmalarına yol açıyor  Düzenlenen Kurumsal İnovasyon Mini MBA programı, inovasyon stratejisi belirleme, inovasyonu tetikleyen teknolojiler, inovasyon model ve araçları ele alınarak firmalara vizyon kazandırmayı hedefliyor.
Belki bazı patronlara bu anlattıklarım biraz tuhaf geliyor ama mutlaka ekiplerinin 3'er günlük eğitim programlarına katılmalarını öneriyorum.
İzmir merkez kabul edilerek bu tür eğitim programları yapılabilir. Ama nedense bu tür eğitim programlarının detayları hiç ama hiç büyük patronları ilgilendirmiyor.
Onlar varsa yoksa 'Napolyon' yani 'Para' diyorlar ve bu tür eğitimlere ne zaman ne de para harcamak istemiyorlar. Ve de bu arada 'melek yatırımcı' ararken, devletten de teşvik desteği istiyorlar.

Önümüze hep kurumsal finans çıkıyor

Devam edeyim. Ar-Ge Yönetimi Mini MBA Programı; firmalarda Ar-Ge yönetimi altyapısını güçlendirmeyi, daha sistematik bir hale getirmeyi, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki gelişmeleri izleyebilme, uygulama ve liderlik yapabilme yeteneğini kazandırmayı amaçlıyor.
Program genelde, Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi alanlarında çalışan veya çalışmak isteyen orta ve üst düzey yöneticilere yönelik olarak tasarlanmış olup, Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji yönetimi konularının yanında strateji yönetimi, pazarlama ve marka yönetimi, kurumsal finans gibi temel konuları da içeriyor.

İzmir önem veriyor

Hızımı alamadım devam edeyim. Dijitalleşme, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde değer yaratmak isteyen sanayi firmalarının gündemindeki en önemli konulardan biri konumunda,
İmalat sanayisinde yer alan firmaların, üretim modellerinden yönetim kültürüne, müşteri ilişkilerinden tedarik zincirine kadar tüm uygulamalarını dijitalleşme sürecine uygun şekilde gözden geçirmeleri gerekiyor.
İzmir bu konuda ileride. Çünkü düzenlenen Dijital Dönüşüm Mini MBA Programları,  farklı alanlardaki dijital dönüşüm uygulamalarını ele alarak firmalara dijital dönüşüm yol haritalarını oluştururken vizyon kazandırmayı hedeflemektedir.
 Programa katılanların ihtiyaçları da ele alınıyor,  vaka çalışmalarını da içeriyor.
Bundan iyisi de can sağlığı değil mi!

DİP EKSPRES

Aynı günde iki uçak

Çinli uçak üreticisi Xi'an Aircraft Industry Co. (XAC), Çin Bilim Akademisi'ne, havadan gözlem yapılmasını temin amacıyla, yüksek performanslı iki adet Xinzhou-60 model uçak teslimatı gerçekleştirdi. Şirket uçakların imal çalışmalarına 2014 yılında başlamıştı.

İsrafı azaltmak için

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde organize edilen 'Sıfır Atık, Sıfır Açlık: Gıda Kayıplarını ve İsrafını Azaltmak için Destek Projesi' nin üçüncü teknik çalıştayı  Ege İhracatçılar Birliği'nde gerçekleşti.