Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi'nin Haziran 2012'de yayınladığı rapora göre 771 öğrenci tutuklu. Önemli bölümünün suçu protesto eylemine katılmak, 'siyasal' bildiri dağıtmak, muhalefet saflarında yer almak.

***

"Parasız eğitim istiyoruz, alacağız" şeklinde son derece 'siyasal' bir pankart açan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer, 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldılar. Dava Yargıtay'da.

***

Üniversite öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e, boynuna doladığı puşinin 'siyasal' anlamlar taşıdığı gerekçe gösterilerek 11 yıl 3 ay ceza verildi. Dava Yargıtay'da.

***

Demokratik Yurtsever Gençlik davasında, çoğunluğu öğrenci 72 kişi 'siyasal' faaliyetlerinden dolayı yargılanıyor.

***

Baran Nayır ve Deniz Ali Kılıç, 'siyasal' algıları yüksek iki öğrenciydi ve 'siyasal' eylemlere katılırlardı. Cep telefonlarında bulunan "7'de İstiklal'de eylem var, Katılım önemli" mesajı delil gösterilerek, iki genç tam iki yıl cezaevinde yatırıldı. Şimdi de haklarında 21 yıl hapis cezası isteniyor.

***

Yurdun hangi şehrine Başbakan ya da herhangi bir bakan gidecek olsa, 'siyasal' hassasiyetleri olan ve siyasetle uğraştığı bilinen muhalif üniversite öğrencileri, nedensizce göz altına alınıyor ve söz konusu bakan şehri terk edinceye kadar, o öğrenciler gözetim altında kalıyor.

***

3 Ekim... Başbakan, Ankara Üniversitesi'nin açılışındayken, dışarıda 'İmamın Ordusu' işbaşındaydı ve 'siyasal' fikirlerini ifade etmeye çalışan öğrencilere müdahale ediyordu. Sonuç: 19 gözaltı.

***

İki gün önce... Başbakan, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürüleceğini açıkladığı gün, yurt meseleleri hakkında sözü olan, 'siyasal' duruşları ve tavırları olan, AKP iktidarını istemeyen 27 genç göz altına alındı.

***

10 Ekim 2012 Çarşamba... Marmara Üniversitesi'nde 'siyasal' bildiri dağıtan öğrencilere, polis vahşice saldırdı.

***

Cemaat yetiştirmesi okul müdürleri, 'siyasal' refleksleri gelişmiş, ülkenin gidişatından memnun olmayan ve AKP iktidarına 'siyasal' tavır alan liseli gençleri tespit edip ailelerine "Terör örgütüyle bağı var, çocuğunuza sahip çıkın" diye ihbarda bulunuyor.

***

Demem o ki...
Başbakan Tayyip Erdoğan, geçlerin 'siyasal' yapmasını isteyip seçilme yaşını 18'e indireceğini müjdelemiş ya...
Ben şunu anlıyorum:
Başbakan, 18 yaşından gün almış boyun eğen, biat eden, kendisine yüz süren, sürüye yazılmaya hazır binlerce genç arıyor!
Siyaset onlara serbest.
Boyun eğmeyenlere biber gazı, tazyikli su, gözaltı, cop, karakol, mahkeme, hapishane!