Fatih Hilmioğlu'nu Silivri hapishanesine koyanlar, 92 kişinin öldüğü Zümrüt Apartmanı faciasının sorumlusu Adem Esen'e soruşturma izni vermeyip onu Sabahattin Zaim Üniversitesi rektörü yapanlardır.
***
Fatih Hilmioğlu'nu Silivri zindanına atanlar, "Alevi ve şiirler cennete gidemezler" diye fetva veren Sedat Laçiner'i Çanakkale Üniversitesi rektörü yapanlardır.
***
Fatih Hilmioğlu'nu kanser hastası olmasına rağmen inatla Silivri esir kampında tutanlar, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Said Nursi kürsüsü açmayı marifet sayan Serdar Bedii Omay'ı rektör yapanlardır.
***
Fatih Hilmioğlu'nu dört yıldır cezaevinde yatıranlar, Marmara Üniversitesi'nde evrim karşıtı sempozyum düzenleyenlere göz yumanlardır.
***
Fatih Hilmioğlu'na bitip tükenmez bir kin besleyenler, ilköğretim okulları ile liseleri mahalle mektebine, üniversiteleri medreseye çevirenlerdir.
***
Fatih Hilmioğlu'na nefretle yaklaşanlar, "Her üniversiteye cami" çığırtkanlığı yapanlardır.
Fatih Hilmioğlu'na kökü çok derinlerde yatan tarihsel bir düşmanlıkla yaklaşanlar, İnönü Üniversitesi'nin tarikatların egemenliğinden kurtarılıp bir eğitim-kültür-sağlık vahasına dönüşmesini içine sindiremeyen AKP zihniyetidir.
***
İşte bu nedenle...
Dostları tarafından başlatılan "Fatih Hoca'ya Özgürlük" kampanyasını tüm içtenliğimle destekliyorum.
Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Silivri'de ağır hasta.
Dostlarıysa dışarıda "özgürlük" kampanyasını örgütlüyor.
Ben de o örgütlenmenin bir parçası sayıyorum kendimi.
Özgürlük, sorumluluğun bilince olmaksa eğer...
Ben de bu sorumluluğumun bilincindeyim ve "Fatih Hoca'ya Özgürlük" diyorum.