Oğlumun okuduğu okulda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri gerçekleştirildi. Bu kadar başarılı bir organizasyon ancak olur. Kuru kuru iki şiir okunan törenler gibi değildi. En çok hoşuma giden bölümü ise okulda rastgele öğrencilere ve öğretmenlere mikrofon uzatarak yaptıkları röportajdı. Çok basit bir soru yönelttiler aslında. "Atatürk denyince ne geliyor aklınıza?"

Kalp, sevgi, özgürlük, cumhuriyet, lider, çağdaş yaşam, inklaplar, barış, demokrasi.... Tek soru, pek çok cevap. Ama bir cevap vardı ki içime işledi. Bir kız öğrencinin "Burada olma sebebim" demesi bir özetti adeta. Dünyanın bazı yerlerinde kadınlar araba dahi kullanamazken ben uçak kullanabiliyorsam, kızlar iki kelime okuyamazken ben hekim olabiliyor, İngilizce ve Fransızca konuşabiliyorsam, eşi ya da babası ya da ağabeyi olmadan yani başında bir erkek bulunmadan kadının dolaşamadığı ülkeler mevcutken ben yurtdışına tek başıma gidebiliyorsam, düşünüyor ve düşüncelerimi eyleme geçirebiliyorsam, bunların hepsinin Atatürk'ün sayesinde olduğunun da farkındayım.

Bu yüzden Atatürk deyince benim aklıma eşitlik geliyor. Kadın hakları geliyor. Memleketin özgürlüğü kadar kadının özgürlüğü geliyor.
Sağlıkla kalın.