Düşünün ki tüm çocukluğunuz bir hastane odasında geçiyor. Ağrılar, kanamalar bir yana o güzelim saçların dökülmesi bir yana. İçilen ilaçların ve yapılan iğnelerin haddi hesabı yok. Kimse istemez hasta olmayı! Ve korktuğumuz için, konuşunca başımıza gelecek sandığımız için belki uzak durmaya çalışır, kanser lafını ağza almayız. Önemli olan ise korkmamak, mücadele etmek. Yaşamak için hastalıkla savaşmak. Biz büyüklerin, erişkin hastaların bile zaman zaman depresyona girdiğini, mücadelede pes ettiğini düşünürsek; minicik bedenlerinde lösemi ile savaşan çocuklarımıza yardımcı olmak hepimizin sorumluluğu.

LÖSEV'i sanırım duymayan yoktur. Uzun adıyla Lösemili Çocuklar Vakfı. Yaptıkları müthiş işlerin başında 'farkındalık yaratmak' geliyor. 1998'de kurulduğu günden bu yana hastaneler ve okullar kuran, mevcut hastanelerin hematoloji (kan hastalıkları) servislerinde iyileştirmeler yapan,  lösemi hastası çocuklara ve ailelerini destek olan bu vakıf yıllardır Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası organize etmekte. Bu sene de etkinliğin 13'üncüsü düzenlenecek. 88 ülkede 169 kanser kuruluşu tarafından bu hafta tanınıyor.

Gazetelerde ilanları görmüşsünüzdür. 'Korkmuyorum Başaracağız' sloganıyla, 31 Mayıs – 6 Haziran haftasında lösemili çocukların, ailelerinin, gönüllülerin de katılımıyla pek çok etkinlik düzenleyecekler. İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Türkiye çapında 50'den fazla şehirde, ayrıca Rusya'nın St. Petersburg şehrinde de etkinlik gerçekleştirecekler.

LÖSEV'in birbirinden güzel ürünleri var. Bunlar gönüllülerin, hasta yakınlarının veya iyileşen çocukların ellerinden çıkan ürünler. Her birinde ayrı emek, ayrı anı olan ürünler. Okulların kermesi olur ya, her sınıf kek - börek yapar. Siz de böylesi bir  kermeste, LÖSEV'den temin edeceğiniz ürünleri satabilirsiniz. Böylelikle LÖSEV'e destek olurken çocuklarınıza sosyal yardımlaşmayı öğretirsiniz. Toplum olmak, yardımlaşmayı gerektirir.

Yaşam mücadelesindeki tüm hasta çocuklarımızı canı gönülden destekliyor ve acil şifa diliyorum.
Korkmayın, başaracaksınız.

Sağlıkla kalın.